Ünlülere dadı operasyonu şoku

 Yabancı uyruklu kadınlara dadılık ve hizmetçilik yaptırtan, bazılarını da fuhuşa sürükleyen çeteye operasyon yapıldı. Ünlü şarkıcılar Işın Karaca ile Rojin’e de kaçak dadı ve hizmetçi çalıştırmaktan 9 bin TL ceza kesildi  İş bulmak vaadiyle Türkiye’ye ge

Ünlülere dadı operasyonu şoku

 

Yabancı uyruklu kadınlara dadılık ve hizmetçilik yaptırtan, bazılarını da fuhuşa sürükleyen çeteye operasyon yapıldı. Ünlü şarkıcılar Işın Karaca ile Rojin’e de kaçak dadı ve hizmetçi çalıştırmaktan 9 bin TL ceza kesildi 
 
İş bulmak vaadiyle Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu şahısların bir ajans tarafından pasaportlarına el konulduğu ihbarı üzerine harekete geçen Mali Şube dedektifleri, ünlü isimlere ulaştı. Aralarında sanatçı Rojin ile Işın Karaca’nın da olduğu 12 ismin bu ajanslar aracılığıyla gelen şahısları çalıştırdığı ortaya çıktı. Yapılan operasyonlarda çalışma izni olmayan, vizesi bulunmayan ve SGK kaydı olmayan işçileri çalıştıranlara 9 bin TL cezanın yanı sıra adli işlem de uygulandı. Mali Şube polislerinin operasyonları, SGK uzmanlarıyla düzenlediği öğrenildi. 
 
İNTERNETTEN İLAN
 
Pasportlarına el koydukları şahısları tehdit etmek suretiyle internet üzerinden reklam yapan şebekenin, internette bulunan reklam sitelerine ilan verdikleri tespit edildi. İnternetten kendilerine ulaşan müşterilere yabancı uyruklu şahısları gönderen şebekenin ödemeleri topladıkları ve beğenilmeyerek değiştirilmesi istenen elemanların değişimlerini yaptıkları belirlendi.
 
Şahısların üzerinden 500 dolardan 1000 dolara kadar aylık para kazandığı anlaşılan şebekenin bu elemanları genellikle hastabakıcı ve dadı olarak, erkekleri ise çiftliklerde hayvan bakıcısı, inşaatlarda amele, lokantalarda bulaşıkçı gibi zor koşullarda çalıştırdığı ortaya çıktı. Ayrıca genç ve güzel kadınlarla cinsel birliktelik yaşadıkları, bu kadınları gece kulüplerine konsomatris olarak 5000 dolar gibi fiyatlardan satmaya çalıştıkları belirlendi. Operasyonun genişleyerek devam edeceği ve dadıların çalıştırıldığı evlere baskınlar yapılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Medya