TV çalışanları isyanda!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde hükümet yasayı değiştirdi, TV ve Radyo’lardaki haber birimlerinde görevlilerin hakları gasp edildi. Radyo ve TV haber birimlerinde çalışan gazetecilerin 212 sayılı yasadan (5953 sayılı kanun) yararlanmasına sınırlama ge

TV çalışanları isyanda!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde hükümet yasayı değiştirdi, TV ve Radyo’lardaki haber birimlerinde görevlilerin hakları gasp edildi.

 

Radyo ve TV haber birimlerinde çalışan gazetecilerin 212 sayılı yasadan (5953 sayılı kanun) yararlanmasına sınırlama getirildi. Önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), çalışan gazeteciler için zaten kötü olan durumu daha da kötüleştiren bir yasa AKP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

RTÜK Yasası’nın 23. Maddesi, radyo ve televizyonların haber birimlerinde çalışanlardan ancak RTÜK’ün belirleyeceği sayıda gazetecinin 212 sayılı yasadan yaralanabileceğini karara bağladı. Asgari sayının RTÜK tarafından belirlenmesi yasanın önceki halinde de vardı.

 

Ancak aynı madde  çalışanların tümünün basın iş kanununa tabii tutulmasına açık kapı bırakan bir ifade yer alırken yeni yasa ile bu yol kapatıldı.

Hükümetin aldığı bu yeni karar, TV çalışanlarının tepkisine neden oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya