TRT'den sürpriz karar

 Türkiye’nin İsveç’te yapılacak, “58. Eurovision Şarkı Yarışması”na katılmayacağının açıklanmasının ardından TRT, bu yıl Eurovision yarı finalini ve finalini yayınlamama kararı aldı. TRT’nin yaptığı açıklamaya göre EBU’nun ”ayrıcalıklı” üyeleri Almanya, F

TRT'den sürpriz karar

 

Türkiye’nin İsveç’te yapılacak, “58. Eurovision Şarkı Yarışması”na katılmayacağının açıklanmasının ardından TRT, bu yıl Eurovision yarı finalini ve finalini yayınlamama kararı aldı.
 
TRT’nin yaptığı açıklamaya göre EBU’nun ”ayrıcalıklı” üyeleri Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya’nın son yıllarda elde ettiği ”başarısız sonuçlar” dolayısıyla geçen yıl yarışma için izleyici oylarının etkisinin yüzde 50'ye indirildiği, bu ülkelerin yarı final elemelerine katılmadan doğrudan finalde yarıştıkları belirtilerek, bunun haksızlık yarattığı ifade edilmişti ve Türkiye 58. Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmama kararı almıştı.
 
TRT bu yıl sürpriz bir karara imza atarak yayın haklarını elinde bulundurduğu yarışmayı yayınlamamaya karar verdi. Yarışma, TRT 1'in yayın akışında da yer almadı.
 
 
Görüştüğümüz TRT yetkilileri, yayınlamama kararının reyting ile ilgili olduğunu belirterek, “Türkiye Eurovision’a katılmıyor, reyting almayacağını düşündük. Bu yüzden böyle bir karar aldık” dedi.
 
“EŞCİNSEL EVLİLİK PROTESTOSU YAPILACAK”
 
Ancak Finlandiya’yı temsil eden Krista Siegfrids’ın 18 Mayıs’ta eşcinsel evliliklere izin verilmemesini farklı bir yöntemle protesto edeceği ve “Marry Me” isimli şarkısını söylerken bir kadın vokalistiyle öpüşeceği performansının TRT’nin bu kararı almasında etkisi olup olmadığı henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler