TRT zıvanadan çıktı

Ünlü İngiliz yayın kuruluşu BBC, CHP’nin hazırladığı reklam filmini yayınlamayı kabul etmeyen TRT’yi haber yaparak tüm dünyaya rezil etti. BÜYÜK SKANDAL Bir yanda devletin tüm olanaklarını kullanarak iktidar koltuğunu kaybetmek istemeyen AKP ve açıkça onu

TRT zıvanadan çıktı
Ünlü İngiliz yayın kuruluşu BBC, CHP’nin hazırladığı reklam filmini yayınlamayı kabul etmeyen TRT’yi haber yaparak tüm dünyaya rezil etti.
 
BÜYÜK SKANDAL
 
Bir yanda devletin tüm olanaklarını kullanarak iktidar koltuğunu kaybetmek istemeyen AKP ve açıkça onu destekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer tarafta toplam seçmenlerin % 60’nına yakınını temsil eden muhalefet partileri var. AKP sahip olduğu iktidar gücünün tüm olanaklarını kullanarak her zamanki gibi seçim öncesi büyük tartışmalara yol açıyor. Bir çok devlet olanaklarını kendi lehine açıkça kullanan AKP yönetimine açı bir destekte devletin Resmi yayın oırganı TRT’den geldi.
 
AÇIKÇA AKP YANINDA YER ALDI
 
TRT CHP’nin hazıladığı reklam filmini açıkça yayınlamayı ret ederek, bir kez daha AKP’nin yanında yer aldı. Bu güne kadar Türkiye AKP’nin seçim sırasında yarattığı çok sayıda skandala alışmıştı ama dış basın bu skandalı görmezden gelmedi. İngilizlerin ünlü yayın kuruluşu BBC olayı haberleştirerek TRT’yi tüm dünyaya rezil etti. İşte BBC de yer aln o haberin ayrıntıları.
 
TRT İKTİDAR YARDAKÇILIĞI YAPIYOR
 
Türkiye’de 7 Haziran seçimleri için kampanya hız kazanırken, CHP ‘Milletçe Alkışlıyoruz’ sloganı taşıyan reklam filminin TRT tarafından yayınlanmayacağının kendilerine bildirildiğini açıkladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, TRT’yi ‘iktidar yardakçılığı’ yapmakla suçlarken, TRT yönetimini ‘görevlerini suistimal etmekle’ suçladı.
 
TRT YAZISI SOSYAL MEDYADA YAYINLANDI
 
CHP yetkililerince sosyal medyada paylaşılan TRT yazısında, ‘Milletçe Alkışlıyoruz’ anonsunda bir sorun olmadığı, ancak ‘Bu alkış; Hakka hukuka ve ekonomiye; özgürlüğe, barışa ve adalete; laikliğe, demokrasiye ve Cumhuriyete zulmeden malum zihniyeti protesto alkışıdır.. Türkiye ‘yi yaşanmaz bir ülke haline getirenlere meydan okumadır’ ifadeleri ve ‘Gelin oy verin gitsinler – CHP’ anonsunun doğrudan iktidarı hedef aldığı kaydedildi.
 
TRT ELEŞTİRİ SINIRLARI ÖTESİNDE KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ OLDUĞUNU İLERİ SÜRÜYOR
 
CHP’nin dağıttığı TRT yazısında ret kararına gerekçe olarak radyo televizyon mevzuatının ‘kişi ve kuruluşları eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı ve iftira niteliğinde ifadeler içeremeyeceği’ ifadesinin yer aldığı anlaşılıyor.
TRT yetkilileri ise, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
 
TRT’NİN ASIL SAHİBİ MİLLETTİR
 
‘TRT’nin asıl sahibinin millet olduğunu’ kaydeden Bülent Tezcan, TRT’nin kararını yeni bir skandal olarak nitelerken, demokratik ülkelerdeki kamu yayın kuruluşlarının temel amacının yayıncılıkta eşitliği sağlamak olduğunu söyledi ve TRT’nin kararıyla ilgili olarak hukuki süreç başlattıklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler