Trabzon'da spikerlere seminer

Novotel'de yapılan seminerin açılışında konuşan Basın İlan Kurumu Trabzon Şube Başkanı Abdurrahman Bahşişoğlu, genel müdürlük görevine Mehmet Atalay'ın gelmesinin ardından her konuda atılımlar yapıldığını belirtti.Yerel medyanın eğitimi için bu kez Spiker

Trabzon'da spikerlere seminer

Novotel'de yapılan seminerin açılışında konuşan Basın İlan Kurumu Trabzon Şube Başkanı Abdurrahman Bahşişoğlu, genel müdürlük görevine Mehmet Atalay'ın gelmesinin ardından her konuda atılımlar yapıldığını belirtti.

Yerel medyanın eğitimi için bu kez Spikerler Derneği ile ortak çalışma yapıldığını belirten Bahşişoğlu, ''Bu doğrultuda Spikerler Derneği ile birlikte düzenlediğimiz 'Yerel Medya Eğitimi' seminerine Trabzon'dan start verdik. Trabzon'un ardından eğitimlerimiz 19 Martta Kayseri'de, 2 Nisanda da Manisa'da devam edecek'' dedi.

Spikerler Derneği Başkanı Veyis Ateş ise kendi meslektaşlarıyla ilgili yaşanan bazı olumsuz olayların ardından dernekleşmeye karar verdiklerini ve bugün belli bir noktaya geldiklerini söyledi.

Basın İl Kurumu ile yapılan görüşmelerin ardından yerel medya çalışanlarına yönelik eğitim semineri yapılmasına karar verildiğini dile getiren Ateş, ''Bugün verdiğimiz emeklerin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün bizim için bebeğimizin doğduğu gündür. İnşallah bizler doğan bu bebeği güzel bir şekilde büyüteceğiz'' diye konuştu.

Medya merkezlerinin Türkiye'ye sadece kendi bulundukları yer ve pencereden baktığını savunan Ateş, ''Aslında ülke genelindeki medyanın büyük bölümü yerel. Yerel medya o ildeki olayları daha net ve yakından irdeliyor. Ulusal medya ise taşrayı ancak sansasyonel haber olunca hatırlıyor ve gündeme getiriyor. Yani bizler Türkiye'ye İstanbul'dan bakıyor, ona göre değerlendiriyoruz. İstanbul'da kar yağınca Türkiye'nin her tarafı karlı sanıyoruz. Bu yanılgıdan vazgeçilmelidir'' dedi.

Ateş, Trabzon'daki medyanın gücünün diğer illerden çok farklı olduğunu da kaydetti.

Trabzon Belediye Başkan Vekili Fahrettin Aksoy, Trabzon medyasının Türkiye'nin en güçlü yerel medyalarının başında geldiğini ifade ederek, ''Trabzon'da bugün 7 günlük gazete ve çok sayıda ulusal medyanın büro ve temsilcilikleri bulunuyor. Ayrıca 4 yerel televizyon kanalı, 3 tane de uydudan yayın yapan televizyonun canlı yayın stüdyosu yer alıyor. Onlarca internet sitesi, çok sayıda radyo da Trabzon'da faaliyet gösteriyor. Trabzon'da bugün medyada 250-300 çalışan bulunuyor. Bu kadar aktif çalışana sahip Trabzon medyası, Türkiye için önemli bir örnek teşkil ediyor. Bu toplantının Trabzon'da yapılıyor olması da Trabzon medyasının Türkiye'deki etkinliğinin ciddi bir göstergesidir'' diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen panelde ''Yerel Medyanın Durumu ve Sorunları'' konusu ele alındı. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sezai Türk'ün yönettiği panelde, gazeteci-yazar Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, CNN Türk'ten Burak Törün ve Beyaz TV'den Aynur Ayaz konuşmacı olarak katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya