Sarı basın kartı olanların dikkatine

 Sarı Basın Kartı'na sahip gazetecilerin, haber sitelerinde çalışması durumunda Basın Kartları'nın iptal edilmesi gündeme geldi. Malatya'da yayınlanmakta olan Görüş Gazetesi'nde çalışan Levent Barış, henüz yasal bir düzenlemesi olmayan internet haber site

Sarı basın kartı olanların dikkatine

 

Sarı Basın Kartı'na sahip gazetecilerin, haber sitelerinde çalışması durumunda Basın Kartları'nın iptal edilmesi gündeme geldi.

 

Malatya'da yayınlanmakta olan Görüş Gazetesi'nde çalışan Levent Barış, henüz yasal bir düzenlemesi olmayan internet haber sitesi yayıncılığında görev almanın, Sarı Basın Kartı taşınmasına engel bir durum olup olmayacağını Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'ne sordu.

 

BYEGM tarafından verilen cevapta, gazetelere ait internet haber siteleri de dahil tüm haber sitelerinde görev yapmanın; Basın Kartları Yönetmeliği'nin 5 ve 6. maddesinde yer alan 'Gazetecilikle birleşen işler' den sayılmayacağı bildirildi.

 

Buna göre Sarı Basın Kartı taşıyan gazetecilerin internet haber sitelerinde çalışmaları durumunda, gazetecilik dışında iş yaptıkları gerekçesi ile Sarı Basın Kartları iptal edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya