O Ses Türkiye'de Aziz Kiraz, Namık ve Damla Caruso şarkısıyla yarıştı

Ses Türkiye’de 19 Ocak akşamı düellolar ekrana geldi. Yarışmada daha önce sesiyle kendine hayran bırakan Aziz yeniden sahne aldı.

O Ses Türkiye'de Aziz Kiraz,  Namık ve Damla Caruso şarkısıyla yarıştı

Ses Türkiye’de 19 Ocak akşamı düellolar ekrana geldi. Yarışmada daha önce sesiyle kendine hayran bırakan Aziz yeniden sahne aldı. Hadise’nin takımında yer alan Aziz, Damla ve Namık üçlü düelloda yarıştı.
Caruso şarkısıyla yarışan yarışmacılar arasında kendine hayran bırakan Aziz’in yanı sıra Damla ve Namık da seyirciden büyük alkış aldı. Düellonun sonunda Hadise Aziz'i seçerken. diğer iki isim yarışmaya veda etti.

İşte üçlünün performansı

O Ses Türkiye yarışmasının kuralları

O Ses Türkiye programında dört jüri ve bir sunucu yer almaktadır. Yarışma toplamda beş turdan oluşmaktadır.

Birinci turda jüri üyeleri adayları sahneye arkası dönük bir şekilde dinler. Eğer adayın sesini beğenirse butona basar ve bulunduğu koltuk sahneye doğru döner. Şarkı bitene kadar tüm jüriler butona basabilir. Eğer bir yarışmacıyı birden fazla jüri beğenip butona basarsa bu kez yarışmacı ekibine katılmak istediği jüri üyesini seçer ve seçtiği jürinin ekibine katılır. İkinci tur "Düello" adı verilen turdur. Her bir jüri üyesi ekibinde yarışmacıları ikişerli veya üçerli eşleştirerek sahnede yarıştırır. Yarışmacılar birbirleriyle düet yaparlar. Sonucunda koç yarışmaya kiminle devam edeceğini seçer. Daha sonra kendi takımından elenen yarışmacıyı takımına almak isteyen jüri üyesi olup olmadığı sorulur. Eğer bir yarışmacıyı 1 jüriden fazla isterse seçim yarışmacıya bırakılır. Seçilen yarışmacılar ise yarışmanın 3. Turu olan "Birebir" bölümüne geçmeye hak kazanır. Üçüncü turdan itibaren yarışmacılar şarkıyı tek başına söyler. Yine ikişerli veya üçerli eşleşerek biri bir üst tura geçer.

Son Eleme turunda ise her ekipten iki ya da üç yarışmacı yine şarkılarını söyler. Bu kez tercihi stüdyodaki seyirciler elindeki butonlarla puan vererek belirler. En yüksek yüzdesi olan yarışmacı Canlı Yayında yarışmaya hak kazanır. Çeyrek Final olarak adlandırılan bu turda kalan 16 yarışmacı 4'erli şekilde ayrılarak performanslarını sergiler. Her performanstan sonra 2 dakikalık Sms Oylaması sonucu her 4 gruptan sonuncu olan 1 kişi toplamda 4 kişi yarışmaya veda eder. Bir sonraki bölümde kalan 12 yarışmacı 3'erli şekilde ayrılır ve yine her gruptan 1 kişi elenerek Yarı Finalde yarışacak 8 kişi belirlenir.

Yarı Final turunda ise kalan 8 yarışmacı 2'şer tane şarkı söyler. Her jüri üyesi takımıyla kendi şarkılarından birini seslendirir. Sonrasında Aralarından sadece 4 tanesi finale yükselir. Final Turunda ise 4 yarışmacı 3'er tane şarkı söyler. Yapılan Sms Oylaması ile Önce 4. Sonra 3. Öğrenilir. Ve kalan 2 yarışmacı eski performanslarından birini seslendirir ve son sms oylamasında Türkiyenin O Sesi ortaya çıkar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya