Nefes bize dokundu

Nefes filmindeki o meşhur sahne astsubayları rahatsız etmiş.Astsubaylar, 2009 yılında çekilen 'Nefes' filminden büyük rahatsızlık duyduklarını belirttiler. "ASTSUBAY UYUMAZ" Kitabında astsubayların yaşadığı sorunları kaleme alan Sami Başkaya, Nefes filmiy

Nefes bize dokundu

Nefes filmindeki o meşhur sahne astsubayları rahatsız etmiş.

Astsubaylar, 2009 yılında çekilen 'Nefes' filminden büyük rahatsızlık duyduklarını belirttiler.
 
"ASTSUBAY UYUMAZ"
 
Kitabında astsubayların yaşadığı sorunları kaleme alan Sami Başkaya, Nefes filmiyle ilgili, "2009 yılında Nefes diye bir film vizyona girdi. Çoğu kişinin dikkatini çekmemiş olabilir, ama benim ciğerime dokunan bir sahne vardı orada. Her astsubayın da ciğerine dokunmuştur. Ben o sahneden sonra filmi terk ettim. Orada yüzbaşı bölüğe hitap ederken 'ölürsün astsubay!' gibi irite edici bir ifade var. Astsubay uyumaz.
 
Orada şimdi başka bir olay var. Herkes varken orada, astsubayı işaret etmesi bilinçli, kasıtlı. Biz öyle algılıyoruz. Çünkü Genelkurmay o dönemde o filmi çok öne çıkardı, çok destekledi. Zaten toplumda bizimle ilgili gerçekleri öteliyorlar. O sahne bizi incitti, çok açık söyleyeyim." dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya