Muhteşem Yüzyıl'ın cezası onandı

RTÜK, Muhteşem Yüzyıl dizisinin 2011'de yayınlanan bazı bölümlerinin toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı olduğu gerekçesiyle, o dönem dizinin yayınlandığı Show TV'yi uyardı. Daha sonra aykırılığın tekrar edildiği iddiasıyla kanala 782 bin 771 lira

Muhteşem Yüzyıl'ın cezası onandı

RTÜK, Muhteşem Yüzyıl dizisinin 2011'de yayınlanan bazı bölümlerinin toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı olduğu gerekçesiyle, o dönem dizinin yayınlandığı Show TV'yi uyardı. Daha sonra aykırılığın tekrar edildiği iddiasıyla kanala 782 bin 771 lira tutarında idari para cezası verdi.

KANAL DAVA AÇMIŞTI
Show TV, cezanın yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle Ankara 4. İdare Mahkemesi'nde dava açarak ve cezanın iptalini istemişti.

DANIŞTAY MAHKEME KARARINI ONADI
Habertürk'ün haberine göre; mahkeme, cezanın yasaya uygun olduğunu belirterek, davanın reddine karar verdi. Kanal avukatlarıysa mahkemenin kararını temyiz etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler