Muhteşem Yüzyıl'a Bakan desteği!

Bakan Ertuğrul Günay, gösterime girmeden eleştiri oklarını üzerine çeken ve RTÜK'ten uyarı cezası alan 'Muhteşem Yüzyıl'la ilgili konuştu ve hayalini açıkladı: Kanuni ile Hürrem arasındaki trajik ilişki uluslararası bir yapıma dönüşse... Sinema Meslek Bir

Muhteşem Yüzyıl'a Bakan desteği!

Bakan Ertuğrul Günay, gösterime girmeden eleştiri oklarını üzerine çeken ve RTÜK'ten uyarı cezası alan 'Muhteşem Yüzyıl'la ilgili konuştu ve hayalini açıkladı: Kanuni ile Hürrem arasındaki trajik ilişki uluslararası bir yapıma dönüşse...

Sinema Meslek Birlikleri Merkezi'nin (SMBM) açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muhteşem Yüzyıl dizisi ve alkol yönetmeliğine ilişkin soruları yanıtladı. Muhteşem Yüzyıl dizisinin iyi niyetli bir çalışma olduğunu söyleyen Bakan Günay, "Herkese iyi seyirler beğenmeyen zaping yapabilir." dedi. Alkol yönetmeliğine ilişkin ise Bakan Günay, "Turizimci arkadaşlarımızın doğrudan turizm sektörlerini etkileyeceği yönünde bir endişesi yok." şeklinde konuştu.

Sinema alanındaki 8 meslek birliğinin ortaklaşa gerçekleştirdiği ve telif haklarının takibinin sağlanması, Türk sinema sektörünün gelişimi için kurulan Şişli'deki Sinema Meslek Birlikleri Merkezi'nin (SMBM) açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılan Bakan Günay, gazetecilerin alkol yönetmeliği ve Muhteşem Yüzyıl dizisine ilişkin sorularını yanıtladı.

Muhteşem Yüzyıl dizisine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Günay, "Ne çok yerilecek ne de çok övülecek iyi niyetli bir çalışma. Herkese iyi seyirler beğenmeyen zaping yapabilir." şeklinde konuştu.

Muhteşem Yüzyıl dizisine ilişkin televizyonda gösterilmeye başladığı ilk günden beri şans tanımak gerektiği yönünde açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Bakan Günay, "Bazı tarihi eksiklikleri gördüğümü söylemiştim nihayetinde bir belgesel çalışma değil bir kurgu, bir dizi, izledikçe ben de daha çok tarih çalışmalarına gerek olduğunu gördüm." diye konuştu.

Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan arasındaki ilişkiyi insani bir trajedya olarak önemsediğini ifade eden Bakan Günay, "Büyük hayallerimden birisi bu konuda uluslar arası bir yapım olması. Daha önce de söylemiştim umarım bu çalışma o hayalin önünü bir umut kırıklığıyla kesmez.." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, "Kutsal Damacana Dracoola filminin galasında alkollü içecek dağıtılmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" yönündeki bir soruya ise Bakan Günay, "Uygulama yeni başladığı için sanırım arkadaşlar tereddütlü davranıyorlar. Ben baktım yönetmeliğe bazı izin prosedürleri var. Herkes önüne gelen yerde böyle bir ikrama kalkışmasın, ruhsatı olan bu konuda belge almış olanlar tarafından yapılsın ki, kaçak ürün kötü ürün kullanılmasın." cevabını verdi.

Turizm sektörünün temsilcileriyle sabah saatlerinde bir araya geldiklerini ve Alkol yönetmeliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını kaydeden Bakan Günay, "Sektörle konuştuk biz bu konuyu, uygulamayı takip edeceğiz. Eğer bir sorun olursa yetkili makamlara taşıyacağız. Konunun asıl sahipleriyle bu konuyu konuştum ve tartıştım. Şu anda bir sorun olmadığı ve uygulamanın takip edilmesi gerektiği konusunda konuştuk." açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Medya