Muhteşem Yüzyıl tepkisine cevap!

"Muhteşem Yüzyıl"ın yapımcıları daha ilk bölümünde istediğini aldı, hem izlenme oranlarını hem de gündemi allak bullak etti! Senarist Meral Okay diziyi savunurken, Kanuni'nin dizide içki istemediğini, masasında şerbetin bulunduğunu söyledi. Dizinin senary

Muhteşem Yüzyıl tepkisine cevap!

"Muhteşem Yüzyıl"ın yapımcıları daha ilk bölümünde istediğini aldı, hem izlenme oranlarını hem de gündemi allak bullak etti! Senarist Meral Okay diziyi savunurken, Kanuni'nin dizide içki istemediğini, masasında şerbetin bulunduğunu söyledi. Dizinin senaryo danışmanı Erhan Afyoncu ise padişahların cinsel hayatını kendi dönemi içinde kendi değerleriyle birlikte ele alınması gerektiğini ifade etti!

Show TV'nin büyük tartışma yaratan dizisi 'Muhteşem Yüzyıl' özellikle muhafazakar çevrelerin tepkisini çekerken dizinin senaristi Meral Okay, NTV ekranlarında eleştirileri yanıtladı.

Banu Güven'in sorularını yanıtlayan ünlü senarist suçlamaların yersiz olduğunu söylerken dizinin tarihi arka planında önemli tarihçilerden destek aldıklarını vurguladı. 'Tarihin Arka Odası' programından tanıdığımız Erhan Afyoncu'nun senaryoya danışmanlık yaptığını söyleyen Meral Okay, Osmanlı sarayının gerçek resmini çizmeyi hedeflediklerini belirtti.

"KANUNİ İÇKİ DEĞİL ŞERBET İÇİYOR"

Dizide Kanuni Sultan Süleyman'ın içki içtiği yönündeki iddiaları da yanıtlayan Okay bunu doğru olmadığını söyledi. Şu anda dizinin 9. bölümünü yazan Okay içki konusunda ucu açık mesajlar verdi. Okay, Kanuni'nin içki içmediğini, ikram edilen şeyin şerbet olduğunu söylerken, ileride içki içebileceğinin mesajını verdi.

SULTAN SÜLEYMAN ŞEHVET DÜŞKÜNÜ MÜ?

Diziye yönelik eleştirilere cevap veren senaryo danışmanı Erhan Afyoncu ise, padişahın birden fazla kadınla birlikte oldukları için şehvet düşkünü olarak algılanabileceklerini ifade etti. Afyoncu, yaşananlara günümüzün değerleriyle bakmamak gerektiğini söyledi. İşte programdaki o ilginç diyaloglar;

Ece Üner: Sultan Süleyman şehvet düşkünü müdür?

Erhan Afyoncu: Hayır ama birden fazla kadınla birlikte oldukları için öyle algılanabilir. Bu noktada günümüzün değerleriyle bakmamak gerekir. O dönem için bu normal bir durumdur ve bütün padişahlar için geçerlidir.

Ali Rıza Demircan: Bizim hukukumuz haremde aklınıza gelebilecek herşeyi meşru kılıyor. Ama İslam hukukuna göre bunlar normal sayılamaz. Osmanlı padişahı 10 tane kadınla birlikte olsun, helal olsun. Ama İslam helal demiyor. Fransa'da bir erkek ve kadının hayatında birlikte olduğu kişi sayısı 14, Almanya'da 12. Yani bir padişahın 6 tane cariye ile ilişkiye girmiş...

Ece Üner: Benim matematiğim bunu hesabını yapmaya yetmez.

PADİŞAHLAR ERKEKLERLE İLİŞKİYE GİRİYOR MUYDU?

Programda gündeme gelen konulardan biri de padişahların eş cinsel ilişkilere girip girmediği oldu.

Ece Üner: Padişahların erkeklerle de birlikte olduğu söylenir. Çok rahat söylenemez ama özellikle dost meclislerinde konuşulur.

Erhan Afyoncu: Bu bir iddiadır, ama benim araştırmalarımda bu yönlü bir belge yoktu. Mesela Kanuni'ye çok yakın olan İbrahim'in daha sonra Kanuni'nin kız kardeşiyle evlendiğini görüyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler