Kürtaj operasyonunda 4 gözaltı!

EYÜP’te yasal süresi üzerinde hamile kadınlara kürtaj yaptığı iddia edilen 2 doktor 2 muayene çalışanı gözaltına alındı. Jinekolog Operatör Doktor S.E.’nin, daha önce de canlı doğan bir bebeğin iğne yapılarak öldürülmesi ve muayenesinde uzun süreli gebeli

Kürtaj operasyonunda 4 gözaltı!

EYÜP’te yasal süresi üzerinde hamile kadınlara kürtaj yaptığı iddia edilen 2 doktor 2 muayene çalışanı gözaltına alındı. Jinekolog Operatör Doktor S.E.’nin, daha önce de canlı doğan bir bebeğin iğne yapılarak öldürülmesi ve muayenesinde uzun süreli gebeliği olan kadının ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle yargılandığı ve 1 ay meslekten men cezası aldığı belirtildi.

Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne 4 Ocak’ta müracaat eden bir kadın, ailesi tarafından kürtaja zorlandığını ve bebeğini aldırmak zorunda kaldığını söyledi. İhbarda, yasal süresi olan 10 hafta ve üzeri kürtaj yapılarak hamileliklere son verildiği bildirildi.

Bunun üzerine polis, İstanbul 22’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nden aldığı arama kararıyla, dün, Jinekolog Doktor S.E.’nin Alibeyköy, Merkez Mahallesi, Cami Arkası, 2 numarada faaliyet gösteren muayenesine gitti. Polis, Doktor S.E.’yi altı aylık hamile bir kadından düşük yaptırmak için talep ettiği seri numaraları alınmış 5 Bin TL’yi teslim alırken suçüstü yakaladı. Polis, Jinekolog Operatör Doktor S.E.’nin yanı sıra işyerinde bulunan Anestezi Uzmanı Doktor V.B., çalışanlar S.K. ile E.G.’yi gözaltına aldı. Beş aylık olan iki hamile kadın da doktor S.E.’den şikayetçi oldu.

ÜNLÜ MÜŞTERİLER DE VAR

Polis, Doktor S.E.’nin muayenesinde yaptığı evrak ve hasta kayıt defterindeki incelemelerde, yasalara uygun tutmadığı steril olmayan ortamlarda müdahale yaptığı atıkları tıbbi atık poşetlerinde özel toplayıcılara vermeleri gerekirken çöp konteynırlarına attıkları tespit etti. Ayrıca ünlü kişilerin jinekolog doktorluğunu yapan başka bir doktor ile devlet hastanelerinde çalışan ebe, sağlık memuru ve diğer branş doktorlarının ve jinekolog doktoru olup yasal süreyi geçen gebeliklere müdahale edilip sonlandırılması için kendi isim referanslarıyla hastaları da Doktor S.E.’ye göndererek menfaat sağladıkları belirlendi. S.E.’nin kürtaj için gelen müşterilerinden gebelik süresine göre para aldığı, 1ay için 1, 2 ay için 2 bin, 3 ay için 3 bin, 4 ay için 4 bin, 5 ay için 5 bin TL aldığı öğrenildi.

HAMİLE KADINLARDA ÖLÜM RİSKİ

Polis, S.E.’nin düşük yaptırmada kullandığı yöntem de açıkladı. Buna göre S.E., piyasada mide ilacı olarak satılan ancak doz aşımında yan etkisi olarak düşüğe sebep olduğu belirtilen bir ilacı kullanıyordu. S.E., prospektüsünde hamile kadınlarda kullanıldığında ölüm riskinin bulunduğu yazılı bu ilacı fazla miktarda vajinal bölgeden hastaya veriyordu. İlaç hızlı etkileşim ile kısa bir süre sonra yan etkilerini gösteriyor ve suni sancıya neden oluyordu. Böylece sahte doğum gerçekleşiyordu.

Doktor S.E.’nin geçmiş yıllarda canlı doğan bebeğe iğne yaparak öldürülmesi ve muayenehanesinde bu şekilde uzun süreli gebeliği olan kadının ölümüne sebebiyet verdiği için hakkında yargılamanın yapıldığı idari olarak ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1 ay meslekten men cezası verildiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan 2’si doktor 4 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler