Ebru Gündeş Özgecan için O Ses Türkiye'de sahneye çıktı - Ebru Gündeş Özgecan şarkısı dinle

O Ses Türkiye'de dün akşam duygu dolu anlar yaşandı. 25 Ocak Pazartesi günü ekrana gelen O Ses Türkiye'nin son bölümüne bu kez gözyaşları damga vurdu.

Ebru Gündeş Özgecan için O Ses Türkiye'de sahneye çıktı - Ebru Gündeş Özgecan şarkısı dinle

O Ses Türkiye'de dün akşam duygu dolu anlar yaşandı. 25 Ocak Pazartesi günü ekrana gelen O Ses Türkiye'nin son bölümüne bu kez gözyaşları damga vurdu. Ebru Gündeş'in söyleiği Özgecan şarkısı duygu dolu anlar yaşattı.

O Ses Türkiye'nin son bölümünde vahşice öldürülen Özgecan'ın ailesi yarışmaya konuk oldu. Özgecan'ın babası kızı için bestelediği Ahmet Selçuk İlkan'ın şirrini okuması için Ebru Gündeş'ten istekte bulundu. Ölümüyle Türkiye'yi sarsan Özgecan'ın annesi ve babası söyledikleriyle herkesi gözyaşlarına boğdu. Jüri üyeleri Hadise, Ebru Gündeş, Murat Boz ve Hakan ile Gökhan kardeşlerin duygusal anları da izleyenlerden kaçmadı. Konuşmakta zorluk çeken Özgecan'ın annesi Songül Aslan da gözyaşlarına engel olamadı.

AHMET SELÇUK İLKAN'IN O AYRILACAĞIM ŞİİRİ
Gezdiğim her yerde hatıran dolu 
Bilmem ki ben nasıl unutacağım 
Ne yazık bu aşkın yok başka yolu 
Yarın bu şehirden ayrılacağım 

O mahsun yüzüne son defa bakıp 
Bütün anıları sana bırakıp 
Bu dertli, bu garip başımı alıp 
Yarın bu şehirden ayrılacağım 

Aldırma görürsen yaşlar gözümde 
Şarkımız olacak yine dilimde 
Mektubun cebimde, resmin elimde 
Yarın bu şehirden ayrılacağım 

Bir kilit vurarak aşka, sevgiye 
Bir çizgi çekerek senli maziye 
Dönmemek üzere artık geriye 
Yarın bu şehirden ayrılacağım

Özgecan cinayeti;

Özgecan Aslan (22 Ekim 1995 - 11 Şubat 2015) Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi. Aslan'ın yanmış bedeni 13 Şubat 2015 günü suçu beraberindeki iki kişiyle işlediğini itiraf eden kişinin jandarma ekiplerini olay yerine götürmesi ile bulundu.

Özgecan Aslan cinayetinin ortaya çıkması Türkiye çapında olayın ortaya çıktığı gün ve takip eden günlerde öfkeye ve gösterilere yol açtı. Binlerce kadın, kadınların tecavüzüne, şiddet görmesine ve öldürülmesine hükumetten yeterli tepkinin gelmemesiyle bu durumun normalleşmesi gerekçesiyle sokaklara döküldü. Gösterilerde kadına karşı şiddetle ilgili daha güçlü tedbirlerin alınması istendi. Olay sosyal medyada da büyük ilgi gördü ve ülke çapında pek çok gösterinin düzenlendiği 16 Şubat günü "Kara Pazartesi" olarak anıldı ve kadınların yaşadıkları taciz olaylarına sessiz kalmayarak anlatmaları istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya