Dünyanın gerçek zamanlı haber haritası

Dünya çapında her gün çok sayıda haber üretiliyor. Bu haberler okuyucuların bilgilenmesini ve haber almasını sağlarken bir yandan da medya merkezleri tarafından veri olarak kaydediliyor.GDELT (Global Data on Events, Languages and Tone) dünyanın her köşesi

Dünyanın gerçek zamanlı haber haritası

Dünya çapında her gün çok sayıda haber üretiliyor. Bu haberler okuyucuların bilgilenmesini ve haber almasını sağlarken bir yandan da medya merkezleri tarafından veri olarak kaydediliyor.

GDELT (Global Data on Events, Languages and Tone) dünyanın her köşesinden yapılan yayınları anlık olarak takip ediyor ve tutulan tüm kayıtlardan anlamlı analizler çıkaran araçların tamamı ücretsiz olarak ilgililere sunuyor. 2011 yılında temelleri atılan bu veri tabanı projesi “Dünyanın en büyük gerçek zamanlı otomatik haber tercüme uygulaması” olarak 65 dilde çeviri yapabilme özelliğine sahip. Günde 600 binden 1 milyona kadar haber işleme yeteneğine sahip bu proje aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki haber üretimi hakkında da bir fikir sağlıyor.

GDELT, ücretsiz erişimiyle https://gdelt.cartodb.com/viz/bcfecaf6-f844-11e4-9e0e-0e4fddd5de28/embed_map adresinden sistemdeki 24 saat içinde girilen haberleri izleyebilme ve dünyanın ‘haber haritasını’ gerçek zamanlı olarak takip edebilme şansını sunuyor.

dunyanin-gercek-zamanli-haber-haritasi_8397_dhaphoto1.jpg

dunyanin-gercek-zamanli-haber-haritasi_8397_dhaphoto2.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Medya