Cumhuriyet'ten Mustafa Balbay'a şok!

Cumhuriyet önce Balbay'ın gazete ile ilişkisinin CHP'de yönetici olması nedeniyle kesildiğini duyurdu ardından da açıklamaya "yöneticilik" ibaresi eklendi. Mustafa Balbay ise karara tepki göstererek, yapılan açıklamayı tasfiye olarak nitelendirdi.   Uzun

Cumhuriyet'ten Mustafa Balbay'a şok!
Cumhuriyet önce Balbay'ın gazete ile ilişkisinin CHP'de yönetici olması nedeniyle kesildiğini duyurdu ardından da açıklamaya "yöneticilik" ibaresi eklendi. Mustafa Balbay ise karara tepki göstererek, yapılan açıklamayı tasfiye olarak nitelendirdi.
 
Uzun yıllar Cumhuriyet gazetesinde yöneticilik ve köşe yazarlığı yapan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Cumhuriyet Vakfı'ndan atıldı. Cumhuriyet gazetesinin isim ve imtiyaz hakkına sahip olan Cumhuriyet Vakfı'ndan yapılan açıklamada, Balbay'ın CHP'de yönetici olması nedeniyle, ilke ve prensipler gereği, yapılan seçimle görev süresinin dolduğu belirtilerek "gazeteden ilişiği kesilmiştir" ifadesi kullanıldı.
 
O AÇIKLAMA DEĞİŞTİRİLDİ
 
Gazetenin bu açıklamasının hemen ardından Cumhuriyet Vakfı'ndan yapılan ikinci açıklamada bu kez "gazeteden ilişiği kesilmiştir" ibaresinin yerine "gazeteden yöneticilik" ibaresi eklendi. İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, yaşananları teknik bir hata olarak nitelendirirken Vakıf, yeni bir açıklamayla tartışmaya açıklık getirdi. Açıklamada, gazeteden ilişiği kesilmiştir ifadesinin eksik olduğu, yanlış anlamalara neden olan bu ibarenin "gazeteden yöneticilik ilişkisi kesilmek zorunda" kalmıştır şeklinde düzeltildiği duyuruldu.
 
BALBAY'DAN KARARA TASFİYE YORUMU
 
Cumhuriyet'ten art arda yapılan açıklamalar ise CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tepkisine neden oldu.
 
"Gazete maddi ve tiraj sorunu yaşarken öncelik Mustafa Balbay'ın tasfiyesi olmamalıydı" diye konuşan Balbay, önceliğinin Cumhuriyet gazetesinin güçlenmesi olduğunu söyledi. İşte Balbay'ın o açıklaması;
 
"7 Ekim Çarşamba günü Vakıf toplantısına katıldım. Ve İstanbul'daki arkadaşların oylarıyla tasfiye edildiğimi gördüm. Onların yüzüne aynen şöyle söyledim: "AKP faşizmi varken, Cumhuriyet gazetesi maddi ve tiraj açısından zorluklarla mücadele ederken, öncelik Mustafa Balbay'ın tasfiyesi olmamalıydı." Benim önceliğim, Cumhuriyet gazetesinin tekrar güçlenmesi. Daha o toplantıya gitmeden önce de, gazeteyle ilgili rica edilen bir görevi yerine getirdim. Cumhuriyet'te yönetimi devralan arkadaşlar, 65 bin tirajı hedeflemişlerdi. Heyecanla bu başarıyı bekliyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler