Coşkun Dilber'den o diziye tepki!

Dilber, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde bir televizyon kanalında Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman devrini anlatan ''Muhteşem Yüzyıl'' isimli dizi film oynatıldığını anımsattı. Dizide İslami değerlere bağlılığı, adaletli hükümdarlığı sebebiy

Coşkun Dilber'den o diziye tepki!

Dilber, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde bir televizyon kanalında Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman devrini anlatan ''Muhteşem Yüzyıl'' isimli dizi film oynatıldığını anımsattı.

Dizide İslami değerlere bağlılığı, adaletli hükümdarlığı sebebiyle ''Kanuni'' unvanı verilen Osmanlı'nın onuncu padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın keyif düşkünü bir insan olarak takdim edildiğini öne süren Dilber, şöyle devam etti:

''Tarihi gerçeklerden bihaber olan kişilerin, sırf reyting uğruna ecdadımızın genç nesillere yanlış tanıtılmasını büyük bir haksızlık olarak görüyoruz. Basit bir film mantığıyla hiç kimsenin tarihimizi ve tarihi şahsiyetlerimizi küçültmek, değersizleştirmek gibi bir hakkı söz konusu bile değildir. Söz konusu dizi film sendikamız tarafından yakından takip edilmektedir.''

RTÜK'ü, söz konusu dizi filmi yayından kaldırılması veya tarihi gerçeklere, ecdada saygı çerçevesinde yayımlanması konusunda sorumluluğunu yerine getirmeye davet eden Dilber, şunları kaydetti:

''Değerli kamuoyunu, merakını yenerek, kasıtlı ve bilinçli bir şekilde tarihimize, ecdadımıza yapılan bu saldırıya karşılık vermek üzere ilgili filmi ve kanalı seyretmemeye davet ediyoruz. Filmin tarihi gerçeklerimizi yansıtacak bir yapıya kavuşana kadar ya da yayından kaldırılana kadar RTÜK ve ilgili kanala yoğun şikayet akışı devam ettirilmelidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya