Cem Karaca'sız 9 yıl

 Birkaç hafta önceki merhum Barış Manço gibi sevenleri, Cem Karaca’nın şarkılarıyla büyüyenler bir kere daha vefa örneğini gösterdiler. Sosyal Medya üzerinden şarkılarını söyleyen, hatıralarıyla onu anlatan kitle bir hayli kalabalık. Cem Karaca sadece şar

Cem Karaca'sız 9 yıl

 

Birkaç hafta önceki merhum Barış Manço gibi sevenleri, Cem Karaca’nın şarkılarıyla büyüyenler bir kere daha vefa örneğini gösterdiler.
 
Sosyal Medya üzerinden şarkılarını söyleyen, hatıralarıyla onu anlatan kitle bir hayli kalabalık.
 
Cem Karaca sadece şarkılarıyla değil, yazdığı besteleriyle ve oyunculuğuyla da medyada ön planda olan ünlülerimizdendi.
 
Bu yıl ölümünün 9. Yılında da onu unutmuyoruz!
 
Karaca; Apaşlar, Kardaşlar, Moğollar ve Dervişan gibi birçok grupla çalışmış, kurucusu ve yöneticisi olmuş, güçlü bir rock kültü yaratılmasında öncülerden olmuştu.
 
ÇOCUKLUĞU
 
Cem Karaca’nın annesi Ermeni asıllı Toto Karaca, babası Azeri asıllı Mehmet Karaca’dır.
 
Sanatçı bir çiftin oğlu olan Cem, müziğe doğuştan yetenekliydi.
 
Müzik ile ilk tanışması ise annesinin teyzesi Rosa Felegyan’ın Cem Karaca’ya piyano notaları ve piyano nağmeleri öğretmesi ile olmuştu.
 
Karaca lise yıllarında popülaritesini bir hayli artıran rock müziğine büyük bir ilgi duyuyordu.
 
Kız arkadaşlarını etkilemek ve arkadaşlarının istediği doğrultusunda dönemin rock starlarının şarkılarını söyledi. Karaca’nın sesinin keşfedilmesi ise annesi Toto Karaca tarafından olmuştur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya