Bu ülkeler 2016’ya girdi

Türkiye 2016'ya girmeye hazırlanırken, bir çok ülke yeni yıla "merhaba" dedi bile.Yeni yıla ilk giren ülkeler, Türkiye saati ile 12'de, Pasifik Okyanusundaki adalar Samoa ve Kiribati oldu. Bu adaların hemen ardından Yeni Zelanda 2016'yı karşıladı. Ülkeni

Bu ülkeler 2016’ya girdi

Türkiye 2016'ya girmeye hazırlanırken, bir çok ülke yeni yıla "merhaba" dedi bile.

Yeni yıla ilk giren ülkeler, Türkiye saati ile 12'de, Pasifik Okyanusundaki adalar Samoa ve Kiribati oldu. Bu adaların hemen ardından Yeni Zelanda 2016'yı karşıladı. Ülkenin başkent Wellington ve en büyük kenti Auckland da dahil bir çok şehrinde yeni yılın gelişi havai fişeklerle kutlandı. Kutlamalar saatler boyunca sürdü.

Rusya'nın doğusundaki Anadyr, Funafuti, Yaren, Tarawa, Majuro adlı şehir ve bölgeleri ise Türkiye saati ile (TSİ) 14.00'da yeni yıla girdi.

Binlerce kişi, Sidney limanı ve Sidney limanı köprüsünde düzenlenecek geleneksel havai fişek gösterisini izlemek için toplandı.

JAPONYA

Yeni yıla ilk giren ülkelerden olan Japonya, 2016 yılının ilk dakikalarını havai fişeklerle karşıladı.

Yeni Zelanda ve Avustralya'nın yeni yıla girmesinin ardından Japonya da 2015 yılına giren ilk ülkelerden biri oldu. Ülkenin başkenti Tokyo'da bir araya gelen binlerce kişi 2016 yılını renkli kutlamalarla karşıladı.

ÇİN

Çin'in başkenti Pekin'de halk 2016'yı coşkuyla karşıladı.

Başkent Pekin'in merkezi noktalarında bulunan Şı Mao Tien Ci ve Santiun bölgesinde cadde ve sokaklar renkli ışık ve süslemeler ile donatıldı. Başkentin merkezi noktalarında küçük gruplar halinde toplanan Çinliler, 2016'yı coşkuyla karşıladı ancak geçen yıl yapılan lazer ve havai fişek gösterileri eşliğinde geri sayım yapılmadı.

Sanlitun gibi kentin işlek bölgelerinde güvenlik güçleri konuşlanırken, halkın toplanabileceği geniş alanlara girişin yasaklandığı gözlendi.

Yılbaşı nedeniyle başkentin büyük alışveriş ve eğlence merkezlerinin yanı sıra lokantalar dolup taşarken, şehrin ana caddelerinde trafik yoğunluğu yaşandı.

Öte yandan geçen yılki yılbaşı kutlamalarında, kalabalığın toplandığı Şanghay'ın dış sahil tarafındaki Vaytan (The Bund) bölgesinde halkın üzerinde eğlendiği platform çökmüş ve çıkan izdihamda 36 kişi hayatını kaybetmişti. Olaydan sorumlu tutulan 11 yetkili görevden alınmış ve ölenlerin ailelerine tazminat ödenmişti.

Yılbaşının kutlamalarının yapıldığı Vaytan'da, geçen yılki yaşanan izdihamdan dolayı bu yıl etkinlik düzenlenmeyeceği açıklandı. Şanghay'ın diğer işlek bölgelerinde yapılacak yılbaşı etkinlikler için tedbirler alındı.

bu-ulkeler-2016ya-girdi.jpg

HONG KONG - TAYVAN

Hong Kong'da binlerce insan şehrin simgesi Victoria Limanının da yeni yılı karşıladı. Hong Kong'da insanlar yeni yılı görkenli görsel şölenlerle kutladılar. Hong Kong ile aynı anda Tayvan da yeni yıla girdi. Tayvan'da kutlamaların adresi Taipei binasıydı.

bu-ulkeler-2016ya-girdi2.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler