"Bize Her Yer Trabzon!"

Anadolu Ajansı'nın Avrupa'da Türkçe yayın yapan medya kuruluşları için 1 Ekim'de başlatacağı Avrupa Bülteni, Belçika'da Türk kökenli siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve basın mensupları tarafından beğenildi.Brüksel Bölge Parlamentosu Mi

"Bize Her Yer Trabzon!"

Anadolu Ajansı'nın Avrupa'da Türkçe yayın yapan medya kuruluşları için 1 Ekim'de başlatacağı Avrupa Bülteni, Belçika'da Türk kökenli siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve basın mensupları tarafından beğenildi.

Brüksel Bölge Parlamentosu Milletvekili Mahinur Özdemir, "Bu güzel insiyatifi için Anadolu Ajansı'nı tebrik ediyorum. Çünkü Avrupalı Türkler olarak biz artık buralıyız ama Türkiye'deki haberleri, özellikle ailelerimizin geldiği yörelerdeki haberleri çok yakından takip etmek istiyoruz. Bu haberlere doğru kaynaktan doğru şekilde ulaşabilmek bizleri mutlu edecektir" dedi.

Özdemir, Belçika'da yaşayan Türk toplumunun önemli bir kısmının Afyon'un Emirdağ ilçesinden geldiğine dikkati çekerek, oradaki haberleri bugüne dek yerel internet sitelerinden takip etmeye çalıştıklarını anlattı. Özdemir, Anadolu Ajansı gibi güvenilir, tarafsız, doğru ve hızlı haber servisinde marka olmuş bir kurumun bundan böyle Avrupalı Türklere geldikleri bölgelerden daha Yaygın haber ulaştıracak olmasının işleri kolaylaştıracağını belirtti.

Belçika Flaman Bölge Parlamentosu Milletvekili Fatma Pehlivan ise Avrupa Bülteni'nin çok sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, "Burada toplum için yapmış olduğumuz faaliyetleri vatandaşlarımıza daha kolaylıkla ulaştırabileceğiz" dedi.

Avrupa'daki Türk kökenli siyasetçiler olarak Türkiye'ye gittiklerinde iletişimin ve haber akışının önemini ortaya koyduğunu kaydeden Pehlivan, Aa'nın Avrupa Bülteni sayesinde Avrupa'nın farklı ülkelerindeki Türk topluluklarının da birbiriyle daha da yakınlaşarak ortak sorunlarına ortak platformlar üzerinden çözüm arayabileceklerini dile getirdi.

Belçika'da Türkçe yayın yapan internet haber sitelerinden gundem.be'nin genel yayın yönetmeni Hüseyin Dönmez, bugüne dek diğer Avrupa ülkelerindeki Türklerle ilgili haberlere ve Türkiye'deki yerel habere ulaşmakta zorluk çektiklerini anlatarak, Aa'nın Avrupa Bülteni'nin bu alanda büyük bir boşluğu dolduracağını söyledi.

Belçika Trabzonlular Derneği Başkanı Adnan Demir de Anadolu Ajansı'nın Avrupa Bülteni sayesinde Trabzon haberlerine da ulaşabilme imkanını espirili bir dille değerlendirerek, "Bize her yer Trabzon" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya