Basın İlan Kurumu açıldı

2006 yılından bu yana Trabzon basınına hizmet veren Basın İlan Kurumu Trabzon Şube Müdürlüğü’nün yeni binasının açılışı TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yapıldı.Acılış için Trabzon Belediyesi b

Basın İlan Kurumu açıldı

2006 yılından bu yana Trabzon basınına hizmet veren Basın İlan Kurumu Trabzon Şube Müdürlüğü’nün yeni binasının açılışı TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yapıldı.

basin_ilan_kurumu_acilis2.jpg

Acılış için Trabzon Belediyesi binası önünde düzenlenen törene TBMM başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Kemalettin Göktaş, Asım Akyan, Trabzon Valisi Dr Recep kızılcık, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Trabzon Belediye başkanı Dr Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  KTÜ rektörü prof Dr İbrahim Özen,Trabzonspor asbaşkanı Hasan Yener. Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş katıldı

 

 TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''Yerel basının elinden tutmamız lazım. Çünkü basın sizlerin gören gözü, işiten kulağı, düşünen beynidir'' dedi.

Şahin, Basın İlan Kurumu Trabzon Şubesi'nin yeni binasının açılışı dolayısıyla Atatürk Alanı'nda düzenlenen törende,Trabzon'un, bölgesinin ve dünyanın göz bebeği haline geldiğini belirterek, ''Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Siz Trabzonlu kardeşlerim buna layıksınız. Siz her şeyin en güzeline, doğrusuna layıksınız'' diye konuştu.

 

Trabzon'da temmuz ayında yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatlarına gelmeyi planladığını ifade eden Şahin, ''Ama ondan önce başka bir nedenle de Trabzon'a gelmek istiyorum. O da Trabzonspor'umuzun 2010-2011 Süper Lig Şampiyonluğunu kutlamak için. Şenol hoca bizi mahcup etmeyin. Bunu başaracaksınız, o heyecanı, azmi, gayreti görüyorum. Şu anda zaten başa oynuyorsunuz. Üst üste 4. galibiyetinizi aldınız ve inşallah bu seri devam edecektir'' dedi.

     Şahin, yerel basının mutlaka güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

     ''Yerel basının elinden tutmamız lazım. Çünkü basın sizlerin gören gözü, işiten kulağı, düşünen beynidir. Onlar olmasa, onların haberleri olmasa Türkiye'de yaşanan gerçeklerden nasıl anında haberdar olacaksınız. Yerel basının birtakım kanun değişiklikleriyle, örneğin Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik yaparak internet ortamında resmi ilanların yayınlanması düşüncesi var. İcra ilanlarının kapılara asılması suretiyle yapılması şeklinde birtakım düşünceler var. Bunlar yerel basını çok olumsuz etkiler. O nedenle bunlara fırsat vermeyelim. Ben TBMM Başkanı olduğum süre içinde gelecek olan eğer yasa değişiklikleri olursa sizleri uyaracağım.''

    

     -DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ-

    

     Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da bakanlık görevine geldiği günden bu yana bu daldaki meslek kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleriyle çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

     Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün yerel medya ile Radyo Televizyon Üst Kurulunun da radyo ve televizyonlarla ilgili çalışmalarında iyi sonuçlar almaya başladıklarını belirten Arınç, ''Bunların bir kısmı basına intikal etti, bir kısmının da biz sessizce belki yürürlüğe girmesini temin ettik ama bütün gayemiz, özellikle Türkiye'nin kılcal damarları olan halkın haber alma özgürlüğünde en önemli unsur olan yerel medyamızı gazetesiyle, çalışanlarıyla geliştirmek istiyoruz'' dedi.

     Arınç, yerel basının Trabzon'un aynası konumunda olduğunu ifade ederek, ''Şenol hoca, Trabzonspor galip gelince tiraj patlaması olduğunu, tersi olunca dibe vurduğunu söyledi. Trabzon galip geldikçe yerel basın da, belki televizyonlarımız da izlenme rekorları kıracak, satış rekorları kıracak'' diye konuştu.

     Gazetelerin imkanlarını artıracaklarını vurgulayan Arınç, şunları söyledi:

     ''Bu ilan suretiyle de olacak, başka şekillerde de olacak. İlan konusunda da bir endişeniz olmasın, çünkü bu medyanın gücü resmi ilanlarıyla, özel ilanlarıyla gerçekleşiyor. Özel ilanlar Türkiye'deki ekonomik gelişmeye bağlıdır. Ekonomide istikrar olur, canlılık devam ederse tanıtım amacıyla yerel ve görsel medyada da reklam kampanyası büyük olur. Biz resmi ilanlarda da bir kısıntıya gitmeyeceğiz. Bu konuda fiyat artışlarını teminen çalışmalar yapacağız. Bu konuda ihale kurumunun bugüne kadar birazda yanlış anlaşıldığı şekliyle reklam kampanyasında veya kısıtlamaya gitmesine müsaade etmeyeceğiz. Gazeteciler cemiyetleri, federasyon ve sendikalar olarak medyanın güçlü olmasını isteriz. Basında çalışanların da sosyal haklarının güçlenmesini arzu ederiz.''

    

     -GAZETECİLERE GRİ PASAPORT VERİLMESİ ÇALIŞMALARI-

    

     Bülent Arınç, gazetecilere gri pasaport verilmesi konusundaki çalışmalara da değinerek, şöyle devam etti:

     ''Gri pasaport meselesini Sayın Genel Müdürlerimizin müştereken çalışmalarıyla, basında çalışanların özellikle yurt dışı haberleri takip etmelerinde onlara bir kolaylık olmasını ve burada çalışan insanların onore edilmesi bakımından bir gelişme olarak kabul ediniz. Bu günlerde bunu gerçekleştireceğiz. Listeler tamamlanmaya başladı. Şüphesiz bu konuda eleştiri yapanlar da var, bunu memnuniyetle karşılayanlar da var. Sarı basın kartı meselesinde de son yaptığımız yönetmelik değişiklikleriyle yine basında çalışanlara güzel haklar temin ettik. Bunların hepsini zaman içerisinde hem yerel medyanın hem görsel medyanın bütün çalışanları çok iyi bir şekilde görecek ve bundan dolayı bize teşekkür edecekler eminim.''

    

     -BASIN İLAN KURUMU GENEL MÜDÜRÜ ATALAY-

    

     Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da Trabzon'da çok güçle bir yerel medya olduğunu ifade ederek, ''Bu açıdan Trabzon, Basın İlan Kurumu olarak çok desteklenmesi gereken bir ildir. Trabzon, habercilik açısından da Türkiye'de çok önemli bir yer. Trabzon'da basının güçlendirilmesiyle kentte yapılacak olan 2011 Avrupa Gençlik Oyunları gibi etkinliklerin ve kentin dünyaya duyurulmasında etkili olacaktır'' dedi.

     Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Orhan Erinç de 49 yaşında olan Basın İlan Kurumu'nun kuruluşundan bugüne kadar olan sürecine yaşayarak tanıklık ettiğini belirterek, ''Bu kurumun basına kazandırdıklarını ben içinde yaşayarak gözlemlemiş bulunuyorum. Bu kurum özellikle yerel medyanın gelişmesine bundan sonra da katkıda bulunacaktır. Trabzon da basın açısından gelenekleri olan şehirlerden biridir'' diye konuştu. 

    

     -YEREL MEDYANIN EKONOMİK SIKINTILARI GİDERİLMELİ-

     

     Resmi ilanlara ve yerel medyanın yaşadığı ekonomik sıkıntılara değinen Erinç, ''Yerel medya, resmi ilan fiyatlarının sabit kalmasıyla daha az desteklenir duruma düşüyor, yerel medyanın yaşadığı ekonomik sıkıntılar giderilmeli'' dedi.

     Konuşmalardan sonra, Trabzon Valisi Recep Kızılcık Şahin'e, Atalay da Arınç'a kemençe armağan etti.

     Şahin, Arınç, Atalay ve diğer katılımcılar tarafından kurdele kesilerek Basın İlan Kurumu Trabzon Şubesi'nin yeni binasının açılışı yapıldı.

     Açılış sonrası Şahin ve Arınç, yöresel kıyafetli kadınlar ile bu kurumun önünde oluşturulan stantta hamsi pişirdi.

     Açılışa, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Bengi, RTÜK Başkanı Davut Dursun, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya