Bakanlıktan gazetecilere müjde

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın başlattığı gazetecilerin yıpranma hakkına ilişkin çalışmalar tamamlandı.Bu hakkı yeniden değerlendirmeye alan uzmanlardan oluşan komisyon, yıpranma hakkının ‘kısmen’ veri

Bakanlıktan gazetecilere müjde

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın başlattığı gazetecilerin yıpranma hakkına ilişkin çalışmalar tamamlandı.

Bu hakkı yeniden değerlendirmeye alan uzmanlardan oluşan komisyon, yıpranma hakkının ‘kısmen’ verilmesine yeşil ışık yaktı.

Komisyon, sektörde çalışan tüm personelin aynı seviyede yıpranmaya maruz kalmadığını gerekçe göstererek, yıpranmadan yararlanacak kişiler için sınırlama yapılmasını istiyor.

Sektör temsilcileri ise bu durumun sektörde kaosa sebep olacağını belirterek, yıpranmanın eskiden olduğu gibi tüm personele kapsaması gerektiği görüşünü savunuyor. Görüşmeler devam ediyor. Bakanlık yetkilileri, uzlaşma sağlanması halinde yasal düzenlemenin yeni yasama döneminde gerçekleştirileceğini kaydettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler