ATV ve Minika satıldı

Geçen hafta Türkiye'deki medya yatırımlarını artırma isteğini bizzat Başbakan Erdoğan'a ileten Murdoch, Çalık grubuyla el sıkıştı. Satış paketine neler girdi, fiyatı ne kadar?Murdoch'la Çalık Grubu arasında bir süredir devam eden pazarlıklar son noktaya g

ATV ve Minika satıldı

Geçen hafta Türkiye'deki medya yatırımlarını artırma isteğini bizzat Başbakan Erdoğan'a ileten Murdoch, Çalık grubuyla el sıkıştı. Satış paketine neler girdi, fiyatı ne kadar?

Murdoch'la Çalık Grubu arasında bir süredir devam eden pazarlıklar son noktaya geldi ve taraflar bugün anlaştı.

Murdoch, Sabah ve Takvim gibi yazılı basını istemediğini ve sadece televizyonlara talip olduğunu açıkça dile getirdi.

Böylece gazeteler ve televizyonlar satış sürecinde birbirinden ayrıldı. Murdoch sadece ATV ve grubun çocuk kanalı Minika'ya talip oldu. 

Bu iki kanal için de taraflar tam 860 milyon dolara el sıkıştı. ATV ve Minika dışında kalan gazete, dergi ve aHaber ise Çalık Grubu'nda kaldı. 

Çalık Grubu  ATV ve Sabah grubunu TMSF'den 1.1 milyar dolara almıştı. Şimdi sadece ATV ve minika'yı 860 milyon dolara Murdoch'a satmış oldu. Bu satış anlaşmasından hem Çalık hem de Katarlı ortaklarının büyük memnuniyet duyduğu öğrenildi. 

Satışla ilgili ön imzaların yarın atılması ve satışın 15 gün içinde resmi olarak duyurulması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya