M'bia: Ailemi kurtarın!

Trabzonspor dün gece bir yandan Makedonya'da UEFA Avrupa Ligi maçına çıkarken bir yandan da uluslararası bir operasyonun öznesi oldu. Bordo mavililer, yeni transferleri M'bia'nın ailesinin Kamerun'da, Boko Haram örgütünün terör saldırılarının ortasında ka

M'bia: Ailemi kurtarın!

Trabzonspor dün gece bir yandan Makedonya'da UEFA Avrupa Ligi maçına çıkarken bir yandan da uluslararası bir operasyonun öznesi oldu. Bordo mavililer, yeni transferleri M'bia'nın ailesinin Kamerun'da, Boko Haram örgütünün terör saldırılarının ortasında kalması üzerine Dışişleri Bakanlığı'nı devreye soktu ve operasyon başladı.

UEFA Avrupa Ligi maçı için Makedonya'da kampta bulunan Trabzonspor'un Kamerunlu oyuncusu Stephan M'bia dün öğlen saatlerinden itibaren ailesinden gelen kötü haberlerle sarsıldı.

Nijerya ve Kamerun'da saldırılar gerçekleştiren Boko Haram (Eğitim haram) örgütü M'bia'nın ailesinin de bulunduğu bir köye girerek kanlı saldırılara başladı. M'bia bu esnada cep telefonuna köyden gelen dehşet fotoğraflarıyla daha da telaşlandı ve durumu Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile yöneticilere iletti. Kamerunlu oyuncu ailesinin durumundan büyük endişe duyduğunu ve ailesinin yanına getirilmesi için yardım edilmesini istedi.

Bunun üzerine Hacıosmanoğlu ve yöneticiler Ankara'da Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile temasa geçti ve durumu onlara aktardı.

Dışişleri kısa sürede telefon diplomasisine girişti ve Kamerun Büyükelçiliği aracılığı ile hızlı bir şekilde köye ulaşarak M'bia'nın ailesini güvenli bir bölgeye aktardı. Aile güvenli bölgeye aktarıldıktan sonra kısa süre içinde vize işlemleri ulaşım problemleri halledildi.

M'bia'nın ailesinin kısa süre içinde Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor.

30652885.jpg

30652896.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler