Mavi Ay'da neler olacak? Blue Moon

Yüzyılda 5 kez meydana gelen doğa olayı Mavi Ay’ı bu gece gerçekleşiyor. 'Mavi Ay' en son 2012 yılının Ağustos ayında gözlemlenmişti. Ay'ın Dünya'ya yakın olan bu güçlü mavi yansımasının bizi hangi alanlarda ve hangi konularda uyarıcı olduğunu burçlara gö

Mavi Ay'da neler olacak? Blue Moon
Yüzyılda 5 kez meydana gelen doğa olayı Mavi Ay’ı bu gece gerçekleşiyor. 'Mavi Ay' en son 2012 yılının Ağustos ayında gözlemlenmişti. Ay'ın Dünya'ya yakın olan bu güçlü mavi yansımasının bizi hangi alanlarda ve hangi konularda uyarıcı olduğunu burçlara göre gözden geçirelim.
 
Mavi Ay neden oluşur?
Dünya'da meydana gelen volkanik patlama ve orman yangınlarının neden olduğu toz bulutlarının hareketi sırasında dolunay bir süreliğine mavi tonlarda görünüyor. Gökbilimciler aslında Ay'ın renginin değişmediğini, toz bulutları sebebiyle öyle göründüğünü bildiriyor.  Bir dahaki Mavi Ay'ın 2018 ve 2020 yıllarında yaşanması bekleniyor. Bir de Kızıl Ay diye tabir edilen olay var, ancak bunlar daha yaygın ve Tam Güneş Tutulması sırasında görülebilmekte.
 
Burçları nasıl etkileyecek?
Astrolojide Dolunay, tamamlanmaları ve sonuç almayı simgeler. Burçları yeni aydan çok daha fazla etkileyen Dolunay zamanlarında kafamızdaki düşünceleri somut olarak karşımızda bulabiliriz. Peki 'Mavi Ay'ın burçlar üzerinde nasıl bir etkisi olacak?
 
 Bugün 31 Temmuz yani Venüs Günü… Saat 16:58 itibariyle 8 derece Balık burcunda dolunay gerçekleşecek. Genel kanı, Mavi Ay ya da Süper Ay diyebileceğimiz bu dolunayın çok şanslı ve olumlu etkileri olduğu doğrultusunda. Dolunayın Balık bucunda gerçekleşiyor olması yaşamımızda özellikle duygusal ve ruhsal alanlarda önemli açılımlara neden olabilir. Uzun süre kapalı kalan aşk kapıları aralanabilir.
 
 
 
KOÇ BURCU (21 MART - 20 NİSAN)
Mavi Ay, Koç burcuna üzerindeki stresi atmak için bir fırsat veriyor. Özellikle stres yüzünden ortaya çıkan sorunlar büyümeden bunun önüne geçmelisiniz. Siz de biliyorsunuz ki hayatta en önemli şey sağlık. Önümüzdeki günlerde kariyerinizde bir kaç radikal karar alabilirsiniz.
 
BOĞA BURCU (21 NİSAN - 20 MAYIS)
Dolunay'ın Balık burcunda gerçekleştiğini ve bu yüzden burçları duygusal yönden etkileyeceğini söylemiştik. Boğalar da bu duygusallıktan nasibini alacak. Boğaların duygusal açıdan yükseleceği bugün, onlara tavsiyemiz gelişecek olaylar karşısında heyecanlanmamaları. Aşk boğaların duygularını  yükseltirken istekleri beklentileri de olumlu olarak etkileyecek.
 
İKİZLER BURCU (21 MAYIS - 20 HAZİRAN)
İkizlerin çoğu zaman kafaları karışıktır. Hatta aşk hayatlarına girersek bir daha çıkmayız. Mavi Ay, İkizler'in arkadaşları ile aralarındaki ilişkileri dengede tutmaya yarayacak. Uzun zamandır arkadaşlarıyla gel gitli bir ilişkisi olan İkizler, bu sayede kafalarındaki soru işaretlerinden de kurtulmuş olacaklar.
 
YENGEÇ BURCU (21 HAZİRAN - 22 TEMMUZ)
Yengeçler parasal konulardaki ufak tefek sorunlarını genelde büyütür ve hiç gerek yokken karmaşık duygular içerisine girerler. Maddi sıkıntılarını ay başından itibaren bir nebze de olsa rafa kaldıracak olan yengeçler, derin bir nefes alacaklar.
 
ASLAN BURCU (23 TEMMUZ - 23 AĞUSTOS)
Aslanlar, sakin ve sabırlı davranabilirlerse bu dönemi en verimli geçirebilmiş burçlardan biri olacak. Duyguları yükselişe geçen Aslan burcu, iki seçenek arasında kalacak. Önümüzdeki haftalar içerisinde maddi anlamda önüne gelecek fırsatları değerlendirecek. Aslanların, Dolunay’da dost olarak gördüğünüz biri hayatından çıkabilir.
 
BAŞAK BURCU (24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL)
Aile ile çıkılabilecek kısa tatillerin gündeme geleceği bu yeni dönemde, başaklar değişik ve orjinal fikirlere her zaman açık olacaklar. Aksi halde, kırgınlıklar, küskünlükler dolunay ile birlikte onları bulacak.
 
TERAZİ BURCU (24 EYLÜL - 23 EKİM)
Terazilerin aldığı kararları uygulamaları için fırsat bu fırsat. Teraziler gerçekleşmeyen planlar içinse morallerini bozmamalı. Bu durumun sebeplerinden biri dolunayın, bastırılmış olan düşünceleri açığa çıkartacak olması.  Teraziler, değişimlerini karşı tarafa yanlış aksederler. Düşündüğü olumsuz düşünceler yüzünden kafaları çok karışır.
 
 
AKREP BURCU (24 EKİM - 22 KASIM)
Akrep detaylardan kurtulamaz. Detaylar yüzünden ise kısa yoldan yapabileceği bir işi uzun süre bitiremez. Bu Mavi Ay'da da Akrepler'in başı detaylarla derde girecek. Eğer temkinli davranmayı elden bırakmazsa bu işlerden en az zayiyatla kurtulabilir. Ayrıca önümüzdeki dönem ortak düşünceye sahip arkadaş çevresiyle birlikte olmaları için bulunmaz bir fırsat.
 
YAY BURCU (23 KASIM - 21 ARALIK)
Yaylar Mavi Ay'la birlikte dikkatlerini işe verecek ver karmakarışık duygulardan kurtulacak. Evlerinde değişiklik yapmaya gidecek olan yaylar çeşitli düzenlemelere gitmek isteyebilirler. Yine bu dolunayın bir etkisi de şu olacak: Yayların birileri kırılmasın diye gizlediği düşünceleri varsa, onların bastırılması da artık bir son bulacak.
 
OĞLAK BURCU (22 ARALIK - 20 OCAK)
İş hayatlarında bazı terslikler meydana gelebilir fakat bu yüzden morallerini bozmamalrı gerekiyor. Kendinizi, değer verdiğiniz şeylerin sizin elinizden alınmaması için bir mücadele içerisinde bulabilirsiniz. Dolunay, Oğlak burcuna yeni kazanımlar edinebilmeleri için şans tanıyacak.
 
KOVA BURCU (21 OCAK - 18 ŞUBAT)
Kovalar Mavi Ay sayesinde aşk konusunda en şanslı olan burçlardan biri. Çünkü bekar olanlar hoşlanacakları kişilerle tanışabilir. Son derece heyecanlı ve duygusal davranan Kovalar,  olayları fazla büyütmeye bayılırlar. Ayrıca Kovalar bu dönemde çevrelerine karşı sorumluluk bilinci içinde olacaklar.
 
BALIK BURCU (19 ŞUBAT - 20 MART)
Balıkların bu dönemde kendilerine güveni git gide yükselecek. İş konusunda kendilerini gösterebilecek fırsatları iyi değerlendirmeleri gerekiyor. İkilemde kalma durumları ile karşılaşabilirler. Bazı konularda, gerekenin yapılmadığını, ve bir şeyleri bu nedenle kaybettiğini düşünen Balıklar,  dolunay sayesinde yeni kazanımlar elde etmek için şans yakalayacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler