"Mardinspor ile Trabzonspor dostluk macı yapsın"

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 49 dernek bileşeninden oluşan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu’nun tanıtım toplantısında Trabzonspor kulübünden gelen misafirler dostluk ve kardeşlik için Mardin’e sevgi ağacı getirdi. Mardin’de biraya gelen 49 dernek b

"Mardinspor ile Trabzonspor dostluk macı yapsın"
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 49 dernek bileşeninden oluşan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu’nun tanıtım toplantısında Trabzonspor kulübünden gelen misafirler dostluk ve kardeşlik için Mardin’e sevgi ağacı getirdi.
 
Mardin’de biraya gelen 49 dernek bileşenlerinin düzenlediği toplantı Trabzonspor kulübünün yanı sıra, Mersin Ankara, Diyarbakır ve bir çok ilden katımıyla gerçekleşti. Toplantı için Mardin’e gelenler Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice hoş geldin yazılı afişler karışlandı. Toplantıya ayrıca dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen de eşlik etti.
 
Programda, Trabzonspor yetkilileri, Federasyon Başkanı Mehmet Şerif Öter ve Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın’a Trabzonspor formasını hediye ederek beraberlerinde getirdikleri 4 mevsim yeşil kalan sevgi ağacını takdim etti.
 
fft256_mf8202523.jpegHalk oyunları ve müzik dinletilerinin yapıldığı programın açılış konuşması Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, tarafından yapıldı. Konuşmasına katılımcılara teşekkürlerini ileterek başlayan Öter, "Dünya’da ve Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının öneminden yola çıkarak 2011 yılında Kızıltepe ilçemizde aktif olan derneklerimizle bir araya gelip sivil toplum kuruluşları platformunu oluşturduk. Amacımız dayanışma ruhuyla STK’lar arası işbirliğini geliştirmek ve vatandaşlarımız arasında kardeşlik sevgi ve dayanışma bilincini kültürünü geliştirmektir. 30 yıldan fazla süren çatışmaların neticesinde 40 binden fazla insanımızın hayatını kaybettiği bölgemizin ve ülkemizin geleceğini tehdit eden şiddet ortamı demokratik açılımının devamı ile çözüm sürecinin sağlıklı işleyip bir an önce olumlu sonuçlanması için sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize düşen her türlü görevi yaptık ve her zaman yapamaya devam edeceğiz. Suriye’deki savaş nedeni ile göç edenlere ev sahipliği yaptık. Kobani’ye giderek akabinde imkanlarımız ölçüsünde yardımlarımızı gönderdik. 2014 yılında sınırlarımızı genişleterek Mardin ve ilçelerini kapsayacak şekilde sivil toplum alanında daha etkili hizmet için STK platformumuzdaki gönül bağlarımıza resmi bir düğüm atarak Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonunu kurduk” dedi.
 
fft256_mf8202529.jpeg"TRABZON’DAKİ İNSANLAR GELİP MARDİN’İ GÖRSÜN"
 
Toplantıda Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve STK’lar adına bir konuşma yapan Ahmet Külekçi ise, Mardin’de olduklarından dolayı büyük bir memnuniyet yaşadıklarını dile getirdi.
 
Mardin’in tarihi değerlerine vurgu yapan Külekçi, “Dilin dinlerin ortak medeniyeti tarihin medeniyeti insanlığın medeniyeti güzelliğin medeniyeti barışın kardeşliğin medeniyeti Mardin’de olmaktan Kızıltepe’de olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Biz Mardin’iyle Edirne’siyle Diyarbakır’ıyla muş’u ile Artvin’i ile aynı çatının altında aynı geminin içindeyiz. Bu kardeşlik bu güzellik bu beraberlik süruru içerisinde mutlaka Türkiye’nin önü daha güzel olacak. Elbette çözüm süreci çok önemli ama bundan daha önemlisi bizim birbirimizi anlamamız bizim birbirimizi tanımamız lazım ben istiyorum ki Trabzon’daki insanlar gelip Mardin’i görsün Mardin’in tarihi ile buluşsun. Midyat’a Nusaybin’de Kızıltepe’de buluşsun çünkü buraları çok güzeldir. Futbol üzerinden bir sevgi köprüsü oluşmuş bir dostluk köprüsü oluşmuş spor barış ve centilmenliktir zaten biz sporu bu anlamda kullanmalıyız. Şampiyon olmak önemli değil gönüllerin şampiyonluğu işte bu dostluktur Mardin ile Trabzon spor sevgi köprüsü oluşmuşsa biz şampiyon olmuşuz zaten Mardin spor da şampiyon olmuş Trabzon spor da şampiyon olmuştur” ifadelerini kullandı.
 
fft256_mf8202517.jpegTrabzon Spor Kulüp Yönetim Başkan Yardımcısı Köksal Sadıklar ise Mardin’e sevgi tohumu ektiklerini dile getirerek, şunları söyledi: “Biz Anadolu’nun her tarafına gitmeye çalışıyoruz ulaşmaya çalışıyoruz dolayısıyla Anadolu’nun gönül bahçesi o kadar zengin o kadar büyük ki bu bahçeye bizde Trabzonspor sevgi tohumunu ekmeye geldik.”
 
Toplantıda bir konuşma da Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş tarafından yapıldı. Kaymakam Ermiş, konuşmasında toplantının önemine vurgu yaparak "Sivil toplum kuruluşları günümüzde çok çok önemli bir haldeler devlettin nüfuz edemediği belki yetişemediği sosyal yardımlaşma ve dayanışmaya ihtiyaç duyulan sağlık ile ilgili sorunlarda eğitim ile ilgili sorunlarda devlettin en büyük yardımcısı konumundadırlar. Sivil toplum kuruluşları bir araya gelmek sureti ile güzel işlere liderlik önderlik yaptıklarını gibi devlet idarecilerinin kamunun hatalı işlerinde kamu adına iyileştirme noktasında halkın sesi olmaktadırlar” şeklinde konuştu.
 
fft256_mf8202493.jpeg
 
fft256_mf8202511.jpeg

fft256_mf8202505.jpeg

fft256_mf8202499.jpeg

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler