Malatya, Ankara ve Denizli, Şırnak şehitlerini uğurladı

Şırnak'ın Görmeç Üs Bölgesi’nde, izinden dönen askerlerin yol emniyetini sağlarken PKK’lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi (24) Malatya’da, Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım (23) Ankara’da, Piyade Er Ömer Kağan Kande

Malatya, Ankara ve Denizli, Şırnak şehitlerini uğurladı

Şırnak'ın Görmeç Üs Bölgesi’nde, izinden dönen askerlerin yol emniyetini sağlarken PKK’lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi (24) Malatya’da, Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım (23) Ankara’da, Piyade Er Ömer Kağan Kandemir (21) memleketi Denizli’de toprağa verildi. Gözyaşlarının sel olduğu törenlerde, şehit aileleri ve yakınlarıyla vatandaşlar PKK terörüne lanet yağdırdı.

ŞEHİT TEĞMEN’İN ANNESİ: BUNU DURDURUN ARTIK

Malatya’da toprağa verilen şehit Teğmen İbrahim Tanrıverdi’nin cenazesi helallik almak üzere önce Yeşiltepe’deki baba ocağına götürüldü. Şehidin ağabeyi Cengiz Tanrıverdi ve kız kardeşleri, şehidin askeri üniformasını giyerek, cenaze törenine katıldı. Son kez baba evine getirilen şehit Tanrıverdi için Şehir Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Şehidin annesi Gafüre Tanrıverdi, cenazeye katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye “Ben oğlumu şehit verdim. Vatan sağ olsun ama böyle olmamalı. Bunu durdurun artık, yeter” dedi. Anne Tanrıverdi, başsağlığı dileyen 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’ye ise, “Ben yıkılmayacağım. Olsa bir daha vatana vereceğim. Benim oğlum ölmedi, vatana verdim” dedi. Şehidin babası Hasan ve ağabeyi Cengiz Tanrıverdi, şehidin naaşına sarılarak uzun süre ağladı. Acılı baba şehit oğlunu asker selamıyla uğurladı. Acılı anne ise oğlunun naaşına son kez dokunarak öptü. Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından top arabasıyla Malatya Garnizon Şehitliği’ne götürülen şehit İbrahim Tanrıverdi’nin naaşı burada toprağa verildi.

1109990_6875181b4cdf118a0dfa43404796611b-001.jpg

POLİSİ ALARMA GEÇİREN İHBAR

Bu arada cenaze töreni öncesi şehir mezarlığında görülen 2 şüpheli, polisi alarma geçirdi. Minibüsle mezarlıktan uzaklaşmak isteyen şüphelilerin peşine düşen polis minibüsü durdurarak, şüpheli bir erkeği gözaltına aldı. Şüphelinin üzerinde 1 silah ve 2 dolu şarjör bulunurken, kara çarşaflı diğer kişi kayıplara karıştı. İsminin K.U. olduğu öğrenilen şüpheli ve kaçan arkadaşıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Başkent’teki törende liderler buluştu(ANKARA)

ANKARA’da son yolculuğuna uğurlanan şehit Onbaşı Hamza Yıldırım’ın cenazesi, dün ilk olarak 6 ay önce ellerine kına yakılarak uğurlandığı baba evine götürüldü. Şehidin anne ve babası, oğullarının tabutuna sarılarak ağladı. Cenaze helallik alındıktan sonra Kocatepe Camii’ne götürüldü. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazına Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve komutanlar katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Şehit Yıldırım’ın cenazesi, memleketi Ankara’nın Bala İlçesi’ndeki köyünde toprağa verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da şehitlerin ailesine telgraf çekerek başsağlığı diledi.

1109990_ba9baebc357ec852e395ecadbcb5ed99-001.jpg

Oğlunun tabutunu sırtladı

ŞIRNAK’ta şehit düşen Piyade Er Ömer Kağan Kandemir’in cenazesi de memleketi Denizli’nin Çivril İlçesi’nde defnedildi. Acılı baba Ergün, anne Ayşe, kardeş Harun Kandemir, şehidin tabutuna sarılarak fotoğrafını öptü ve gözyaşı döktü. Kandemir’in Yeni Cami önündeki Cumhuriyet Caddesi’nde kılınan cenaze namazına katılanların sayısı 20 bini aştı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı cenaze namazı sonrasında şehidin naaşı, Asri Mezarlık’taki şehitliğe binlerce kişi tarafından tekbir ve dualarla götürüldü. Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, şehidin cenazesinin defnedilmesinin ardından tabutuna sarılı Türk bayrağını babası Ergün Kandemir’e teslim etti.

1109990_088a48584aba0e9ce8ed3e9b6c180f54.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler