Maçkalılar’dan Memleket Türküleri!

Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde “Memleket Türküleri” isimli muhteşem bir konser verdi. Gecede yer alan koristlerden 33 kişinin solo alması belkide Trabzon için bi

Maçkalılar’dan Memleket Türküleri!
Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde “Memleket Türküleri” isimli muhteşem bir konser verdi. Gecede yer alan koristlerden 33 kişinin solo alması belkide Trabzon için bir rekordu.

Sunuculuğunu Fatih Yavuz’un yaptığı, şef Ünal Özel yönetimindeki koro ve solistler birbirinden güzel türküler seslendirirken solo performanslar ayakta alkışlandı. 

Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin, Maçkalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Gazioğlu ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda türküler su gibi aktı geçti. 


İki bölüm halinde gerçekleştirilen konser programı “ Keklik dağlarda şağlar” türküsüyle başladı. Bu bölümde sırasıyla sahneye Zekiye Şişçi, Aydın Bayraktar, Özlem Göktopal, Aleyna Tekin, Ayşegül Şahin Çelik, Nalan Çağılcı, Ertan Yılmaz, Zeki Akşan,Tahir Sarı, Korkmaz Erel, Nesimi Karataş, Ayşe Topçu, Hamdi Ali Gazioğlu, Halil Fidan, Bülent Kaçar, Bedri Aktürk çıktılar. 

Bölümün sonunda aslen Artvinli olan Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin’in isteği üzerine Artvin türküsü “Çift Jandarma” koro tarafından seslendirildi. 


“Kirpiklerin Ok eyle” türküsüyle başlayan ikinci bölümde ise solo olarak gecenin sunuculuğunu da başarılı bir şekilde icra eden Fatih Yavuz ve ardından sırasıyla; Selim Sarıkaya, Salim Kurt, Hüseyin Yörük, Ahmet Özdemir, Turan Topsakal, Murat Sönmez, Selin Can, Müjgan Genç Ünal, Zübeyde Kahveci, Nurten Soluğ, Fatma Keleş, Zeynep Durmuş, Serpil Çakmak, Demet Çokkaynar, Ayşe Can ve Mehmet Yılmaz mikrofon başına geldiler. 


Bu bölümün sonunda yoğun istek üzerine yılların deneyimli müzik adamı şef Ünal Özel, sazı ve sözüyle  “Tanrıdan Diledim” isimli türküyü seslendirdi. Program, salonu dolduran izleyicilerinde katılımıyla birlikte oluşturulan horon halkasıyla sona erdi. 

Gecenin mimarı koro şefi Ünal Özel’e konser sonunda dernek başkanı İsmet Gazioğlu tarafından çiçek ve plaket takdim edildi. Gazioğlu, kendilerine bu güzel geceyi yaşatan başta şef Özel olmak üzere tüm korist, solist, saz ekibi ve salonu dolduran türkü dostlarına teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat