Löseminin şifası mümkün ancak...

Trabzon’da faaliyet gösteren Kolotoğlu köfte salonu sahipleri, lösemili çocuklar yararına kahvaltı verdi.Kolotoğlu köfte Restoran'da düzenlenen kahvaltıya Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Dr. Nimet Baki,  Yönetim kurulu üyelerinden Adil Duman, Okan Ekinli,

Löseminin şifası mümkün ancak...

Trabzon’da faaliyet gösteren Kolotoğlu köfte salonu sahipleri, lösemili çocuklar yararına kahvaltı verdi.

Kolotoğlu köfte Restoran'da düzenlenen kahvaltıya Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Dr. Nimet Baki,  Yönetim kurulu üyelerinden Adil Duman, Okan Ekinli, Nuran Özergin, Melek Kastan, Şüheda Keskin ve Ferda Satır Şahin, lösemili çocuklar ve aileleri katıldı.  

Dr. Baki, burada yaptığı konuşmada, lösemiye herkesin yakalanabileceğini belirterek, hastalığın erken teşhis edilmesi durumunda tedavinin kolay olduğunu söyledi.

Hastalara yakın ilgi göstermesinin moral açısından önem taşıdığına dikkat çeken Baki,  "Hasta olanların maddi ve manevi yardımına koşmalıyız. Löseminin şifası mümkün ancak, erken davranılmalı. Bu sayede çocuklarımızın yüzde 80'i hastalıktan kurtulabiliyor. Yardımda bulunan başta Kolotoğlu kuruluşu olmak üzere duyarlı Hayırsever herkese teşekkür ediyorum" dedi.

nbaki3.jpg

Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Dr. Baki, toplumsal duyarlılığın her zaman gösterilmesi gerektiğine işaret ederek, "Bir dakika sonra başımıza hangi hastalığın geleceğini bilemiyoruz. Ancak toplum olarak sağlık konusunda ciddi bir bilinçlenme sürecindeyiz. Lösemi, toplumumuzda daha önceleri farklı olarak bilinen bir hastalıktı. Ama şimdi öyle değil. Trabzon, löseminin tedavisi konusunda çok önemli bir merkez haline geldi. İnşallah tüm çocuklarımız şifa bulur" diye konuştu.

Kolotoğlu müessesine Umut ve Savaşım Derneği tarafından plaket takdim edildi. Plaketi alan Özlem Maraba  “sizleri ağırlamak hele o çocukların gözündeki pırıltıyı birlikte izlemek çok keyifliydi” dedi.

Kahvaltı sonrası lösemili çocuklar dernek yetkilileri tarafından Sera Gölünde gezdirildi. Gönüllerince bir gün yaşamaları sağlandı.

Kahvaltı etkinliğine katılamayan tedavi gören lösemi hastası Hicran Küçük, dernek üyeleri tarafından evde ziyaret edildi.

nbakiii.jpg

losemiii.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam