Lemi Çelik'ten 8 maddelik çözüm reçetesi

Kanaltürk Yazarı Lemi Çelik, efsanesi olduğu Trabzonspor için kritik tespitler yaptı. Çözüm önerileriyle yol gösterdi. İşte Trabzonspor’un ‘Başbakanı’nın kaleme aldığı yazı...   Trabzonspor’un düzelmesi için kulübümüzün kısa, orta ve uzun vadede kendi öz

Lemi Çelik'ten 8 maddelik çözüm reçetesi
Kanaltürk Yazarı Lemi Çelik, efsanesi olduğu Trabzonspor için kritik tespitler yaptı. Çözüm önerileriyle yol gösterdi. İşte Trabzonspor’un ‘Başbakanı’nın kaleme aldığı yazı...
 
Trabzonspor’un düzelmesi için kulübümüzün kısa, orta ve uzun vadede kendi öz kültürünü ve öz kaynaklarını kullanarak bir planlama yapıp geleceği inşa etmesi gerekiyor. Bunun için neye ihtiyaç var?
 
1- Bu anlatmış olduğumuz değerler içerisinde yeni bir başkan ve yönetime ihtiyaç vardır.
 
2- Kendi kimliğini, kültürünü bilen ve bunu taşıyabilen, kulübe uzun yıllar hizmet etmiş bilgili ve eğitimli eski sporcular mutlaka bu yeni kadronun içerisinde yer almalı. Çünkü Sayın Başkan İbrahim Bey’in 2 yıl önce  futbolu kime teslim ettiği belli değil. Ama biliyoruz ki Burak Gürdal bu transfer döneminde etkili isimdi. Daha sonra Vahid Hoca devreye girdi ve o da bir sürü transfer yaptı. Bu belirsizlik Trabzonspor’un maddi ve manevi bir çöküşün içerisine girmesine neden oldu. Sezon başı futbolu bu kez turizmci Süleyman Hurma’ya teslim ettiler.  Bir sürü transfer yapıldı. Gereksiz mevkilere adamlar alındı.  Hala takımda 2 stoper ve 1 forvete ihtiyaç olduğu ortaya çıkınca bu işlerin turizmcilerle olmayacağı gözler önüne serilmiş oldu.
 
3- Şota’yı seviyoruz. Trabzonspor’da başarılı olmasını istiyoruz. Çok değer verdiğimiz bir arkadaşımız. Ancak takımın ne bir sistemi ne de bir taktiği var. Sürekli sahaya yanlış kadro ile çıkıyor. Sürekli yanlış oyuncu değişiklikleri yapıyor. Bu sebeplerden dolayı takım iyi sonuç alamıyor.
 
4- Takım içerisindeki ekonomik dengeleri iyi korumak gerekir. Ödemeler konusunda adil olunmalı. Yerli ve yabancı diye ayrım yapılmamalı. Yoksa takım ruhunu bir türlü oluşturamazsın.
 
5- Trabzonspor’un iç ve dış dinamikleri, taraftarı, eski başkanları, yöneticileri, bizim gibi eski futbolcuları ve teknik direktörleri öncelikle kulübün menfaati ve doğruları için hareket etmeli. Trabzonspor için yapabileceği her şeyi yapmalı ve bunu performansa dökmeli. Asla bireysel çıkar peşinde koşmamalı ve camia bu düşünceyle birleşmeli.
 
6- Kulübün tüm gelirleri öncelikler belirlenerek kulübün ihtiyacına ve amacına göre kullanılmalı. 
 
7- Onur, Yusuf, Mehmet, Özer gibi Trabzonspor kimliğini ve kültürünü taşıyan oyuncular küstürülmemeli. Onur’a mutlaka sahip çıkılmalı ve kazanılmalı.
 
8- Bayern Münih modeli Trabzonspor’u ayağı kaldırır. Çünkü Alman kulübünün tüm planlarını bu işi yapmış ve yaşamış insanlar yapmaktadır. Bayern Münih’in başarısı bu nedenle gelmiştir. Vakit kaybetmeden bu sistem hayata geçirilmelidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor