Kutup gecesi sona erdi

Finlandiya’nın en kuzey şehri Utsjoki’de 26 Kasım’dan beri hüküm süren Kutup karanlığı sona erdi. En son 26 kasım saat 12.08 de görünen güneş dün 11.56 sıralarında yüzünü gösterip bir saat sonra battı.   Kutup karanlığının sona ermesinden sonra gündüzleri

Kutup gecesi sona erdi
Finlandiya’nın en kuzey şehri Utsjoki’de 26 Kasım’dan beri hüküm süren Kutup karanlığı sona erdi. En son 26 kasım saat 12.08 de görünen güneş dün 11.56 sıralarında yüzünü gösterip bir saat sonra battı.
 
Kutup karanlığının sona ermesinden sonra gündüzlerin hızla uzamaya başlayacağı, güneşın bir hafta sonra üç saat, bir ay sonra da yaklaşık 8 saat gökyüzünde kalacağı, ‘‘gece yarısı güneşi’’ olarak ifade edilen, güneşin 24 saat gökyüzünde kaldığı dönemin ise 15 Mayıs’ta başlayıp Temmuz ayı sonunda sona ereceği belirtildi.
 
finlandiyanin-en-kuzey-sehrinde-kutup-gecesi-sona-erdi_1023_dhaphoto1.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler