Kürt ve Türk arkadaşlar askere alınmak istiyor

Adana'da yaşayan Diyarbakırlı Mehmet Kabak, 1993 yılında Siirt'te askerken, PKK'ya karşı kurşun sıktığı silah arkadaşıyla beraber yeniden askere alınmaları için başvuruda bulundu.Biri Türk diğeri ise Kürt kökenli iki arkadaş, Güneydoğu'da Olağanüstü Hal (

Kürt ve Türk arkadaşlar askere alınmak istiyor

Adana'da yaşayan Diyarbakırlı Mehmet Kabak, 1993 yılında Siirt'te askerken, PKK'ya karşı kurşun sıktığı silah arkadaşıyla beraber yeniden askere alınmaları için başvuruda bulundu.

Biri Türk diğeri ise Kürt kökenli iki arkadaş, Güneydoğu'da Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde, 1993 yılında Siirt'te omuz omuza askerlik yaptı. Niğdeli Mustafa Tunçkanat ile Diyarbakırlı Mehmet Kabak, terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlarda aynı saflarda yer aldı. Teröre karşı kader birliği yapan iki asker arkadaşı, 21 yıl aradan sonra bu kez artan terör olayları bir araya getirdi.

Aydın'a bağlı Kuşadası'nda oturan 43 yaşındaki Mustafa Tunçkanat, eşi ve çocuklarıyla beraber Adana'da yaşayan Mehmet Kabak'ı (43) tezkere aldıktan yıllar sonra ilk kez ziyaret etti. Her gün gelen şehit haberleriyle yüreği yanan Tunçkanat ve Kabak, Adana'da buluşarak yeniden askere alınmaları için askerlik şubesine birlikte dilekçe verdi. Tunçkanat'ı sosyal medya aracılığıyla bulduğunu söyleyen Kabak, "Birbirimizi kaybetmiştik. Sosyal paylaşım sitesi sayesinde bulduk. Sohbet ederken her ikimizin de aynı acıyı taşıdığını fark ettik. Asker ve polislerimizin şehit edilmesi yüreğimizi dağlıyordu" dedi.

"PKK BİZİ TEMSİL ETMİYOR"

Doğma büyüme Diyarbakırlı ve Kürt olduğunu belirten Mehmet Kabak, "Kürt olduğum için gururluyum. PKK bir terör örgütüdür ve asla bizi temsil etmiyor. Biz ailece Türk bayrağı altında yaşamaktan şeref ve onur duyuyoruz. Askerlik dönemimde PKK'ya karşı savaş verdim. Şimdi yine vermek istiyorum. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü için ben de şehit olmaya hazırım" dedi. Mustafa Tunçkanat ise "Güvenlik güçlerimize karşı yapılan hain saldırıları içimize sindiremiyoruz. Yeniden askere gitmek için başvurma teklifi Mehmet Kabak'tan geldi. Çok duygulandım. O yüzden Adana'ya geldim. Beraber müracaat ettik. Alacağımız yanıt olumlu da çıksa, olumsuz da çıksa her ortamda teröre karşı dik durmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kürt ve Türk arkadaşlar askere alınmak istiyor

Kürt ve Türk arkadaşlar askere alınmak istiyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem