Ydü, Türk Dünyası Film Festivali’nde

Türk Dünyası merkezli olmak üzere uluslararası çerçevede düzenlenen "Türk Dünyası Film Festivali" ve "Belgesel Film Yarışması" Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu'nun organizasyonu ile bu yıl ilk defa gerçekleştiriliyor. Ana teması, "Türk kültürü ve Türk

Ydü, Türk Dünyası Film Festivali’nde

Türk Dünyası merkezli olmak üzere uluslararası çerçevede düzenlenen "Türk Dünyası Film Festivali" ve "Belgesel Film Yarışması" Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu'nun organizasyonu ile bu yıl ilk defa gerçekleştiriliyor.

Ana teması, "Türk kültürü ve Türk'ün dünyaya bakış açısı" olarak belirlenen ve Yakın Doğu Üniversitesi'nin de destekleriyle düzenlen organizasyonda; Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluğu, Niğde Üniversitesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, TC Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı, TİKA, TÜRKSOY, Yunus Emre Enstitüsü, Azerbaycan Matbuat Şurası ve Türk Haber Birliği yer alıyor.

Danışma Kurulu'nda YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel'in de yer aldığı festival, Türkiye ile diğer Türk devletlerini kapsıyor. Türk Dünyası Belgesel Film Danışma kurulunda YDÜ Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel ve Jürisi'nde ise yine Yakın Doğu Üniversitesi'nden İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi Kasap yer alıyor. Yarışmayla, farklı coğrafyalarda yaşayan Türklerin kök değerlerinin öne çıkarılarak, kısa filmlerle Türk dünyası ve kültürüne kalıcı hizmet sunmanın amaçlandığı belirtilirken; yarışma başvurularının 12 Ağustos'a kadar alınacağı, ön seçici kurulun ilk değerlendirmesinde yapılan elemelerin ardından 9 Eylül'de sonuçların açıklanacağı duyuruldu. Yarışmanın galası ise 23 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir, ödül töreninin ardından 24 Eylül'de İstanbul, 7 ve 8 Ekim'de Azerbaycan, 17 ve 18 Ekim'de Niğde, 28 ve 29 Ekim'de de Kazakistan'da dereceye giren filmlerin gösterimlerinin yapılacağını belirtti. Kısa film festivalinde, birinci eserin sahibine 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 7 bin lira ödül verilmesinin planlandığını dile getiren Demir, seçici kurul tarafından belirlenen eserlere ise mansiyon ödülü verileceğini açıkladı. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından, festivalin KKTC adına organizasyon ve yürütme kurullarında temsilini Yakın Doğu Üniversitesi'nin üstleneceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler