Volkan Konak'dan Cerrahpaşa türküsü yanıtı

Haber61 – Haber Servisi – Karadeniz Müziğinin en tanınmış sanatçısı Volkan Konak, Cerrahpaşa Türküsünü söylediğinden beri gündemden düşmüyor. Bu şarkının sözleri bir dönem doktorlar tarafından savcılığa şikayet edilse de aradan uzun zaman geçmesine dinlen

Volkan Konak'dan Cerrahpaşa türküsü yanıtı

Haber61 – Haber Servisi – Karadeniz Müziğinin en tanınmış sanatçısı Volkan Konak, Cerrahpaşa Türküsünü söylediğinden beri gündemden düşmüyor. Bu şarkının sözleri bir dönem doktorlar tarafından savcılığa şikayet edilse de aradan uzun zaman geçmesine dinlenme rekorları kırıyor. Bazı kesimler tarafından şarkının başka kişine ait olduğu ileri sürüldü. Bu sözlerin üzerine açıklama yapan Volkan Konak, “ 13 yıl önce Maranda albümünde seslendirdiğim Cerrahpaşa şarkımız bizden önce Türkiye Cumhuriyeti’nde hiç kimse tarafından okunmamış olup bundan sonra da bizden başka hiç kimse tarafından okunamayacaktır. Zira tüm yasal hakları ( MESAM, noter ve Kültür Bakanlığı kayıtları) tarafımıza aittir. Herhangi başkasına ait bir kayıt olsaydı (CD, kaset, plak, noter vs.) yasa gereği MESAM ve Kültür Bakanlığının bu eseri bizim adımıza kayıt yapması mümkün değildi. Zaten böyle bir kayıt olsaydı değil 13 yıl beklemek, 13 dakikada ibra edilip kayıtlar aleyhimize değiştirilebilirdi.”dedi.

Konak;” Bunu anlayamamak için ya aptal olmak lazım ya karanlık gibi kör olmak lazım ya da art niyetli olmak lazım (sözüm size değil, sözüm meclisten dışarısınadır). Dolayısıyla, boş atıp dolu tutma çabalarına aldırış bile etmeden tebessüm etmeye devam edin. Yani bu eseri bizden başka hiçbir cd ve kasetten duymanız mümkün değil ve mümkün olmayacaktır. Ailemizin kararı olarak bu eseri albümlerinde okumak isteyenlere de ‘bu şarkının maddi değeri bizim için yok ama manevi değeri vardır’ diyerek izin verilmemiştir. Sevgili dostlar, dolu dizgin giden Avrupa turnemiz gereği şimdilik uzak diyarlardan bu kadar. İleriki günlerde daha detaylı görüşmek üzere deyip her zaman söylediğimiz sloganamız ile bitiriyorum: Hiç uğraşma uşağum, bu gölden balık çıkmaz.” İfadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat