Ve şikenin kitabı yazıldı!

Gazeteci – yazar İhsan Öksüz “Şike Şike Tapeler Yalanlar Gerçekler” adlı yeni kitabını tamamladı. Öksüz “3 Temmuz şike süreci” olarak bilinen, spor kamuoyunu ile siyasetin unutturmak için yarıştığı dönemi; öncesi, anı ve sonrası ile tüm açıklığı ile yeni

Ve şikenin kitabı yazıldı!

Gazeteci – yazar İhsan Öksüz “Şike Şike Tapeler Yalanlar Gerçekler” adlı yeni kitabını tamamladı.

Öksüz “3 Temmuz şike süreci” olarak bilinen, spor kamuoyunu ile siyasetin unutturmak için yarıştığı dönemi; öncesi, anı ve sonrası ile tüm açıklığı ile yeni kitabında anlatıyor. “Türk Futbolunun Utanç Belgeseli” üst başlığı ile yayınlanan kitapta şikecilerin tüm kirli çamaşırları ortaya dökülüyor! 2 yıllık bir çalışmanın ürünü olan kitapta siyasetçilerin yanı sıra özellikle spor medyasındaki iki yüzlülükler, sırf kulüp aidiyeti nedeniyle körü körüne şikenin savunulması, hukukun eğilip bükülmesi, gerçeklerin ortaya çıkmasının değil, adeta ört bas edilmesinin uzun bir hikayesi anlatılıyor.

Süreç boyunca Trabzonspor’u savunan ve sürecin tüm ayrıntılarına vakıf Av.Nusret Yılmaz ile Av. Erdem Egemen’in müthiş giriş yazılarının yanı sıra, dönemin Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş ile başkanı Sadri Şener’in önsözlerinin de yer aldığı kitap 555 sayfadan oluşuyor. Haber61 Yayını olarak İBER Matbaacılık tarafından basılan “ Şike Şike Tapeler Yalanlar Gerçekler” isimli kitap 23 Kasım Pazartesi günü saat 14.00- 17.00 arası Trabzon Zorlu Grand Hotel’de imza günü ile tanıtılacak.

sike-004.jpg

İHSAN ÖKSÜZ KİMDİR?

1953  yılında Trabzon’un Akçaabat ilçesinde doğdu. Ancak nüfusa 1957 olarak kaydedildi. Trabzon Lisesi’nden mezun oldu. Kısa adı KTÜ olan Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne bağlı Fatih Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nü bitirdi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde lisans tamamladı. Gazeteciliğe 1975 yılında “tesadüfen” başladı. Hürriyet Haber Ajansı’nda muhabir, Yenigün ve Türksesi Gazeteleri’nde yazıişleri müdürlüğü 1980 – 2000 yılları arasında Anadolu Ajansı Trabzon Bölge Müdürlüğü’nde spor muhabirliği görevlerinde bulundu. 2007’den– 2012’ye kadar Yenişafak Gazetesi’nde spor yazarlığı yaptı. Kurulduğu 2002 yılından beri TAKA Gazetesi’nde “Adı Lazım Değil” başlıklı köşesi bulunmaktadır. 2004 – 2012 yılları arasında Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) Trabzon Şube Başkanlığı yaptı. Arsin Fındıkspor, Yomraspor ve Trabzon Lisesi takımlarında futbol oynadı. İki dönem Akçaabat Sebatspor’da yöneticilik yaptı. Kısa hikayeler, deneme, spor araştırma yazıları yazdı. 1997 yılında “Trabzon’da Yılın Gazetecisi” seçildi. 2000 yılında “Basın Hizmet Ödülü” aldı. Güneş Doğudan Yükselir ( Kim Yayınları 2002), Kupaların Efendisi: Ahmet Suat Özyazıcı (Kıyı  Yayınları 2012) adlı kitapları yazdı. Evli ve iki çocuk babası.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler