Ünlü Ressam vefat etti

Dünyaca ünlü Türk ressam Burhan Doğançay vefat etti.Doğançay bu sabah tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde 84 yaşında hayatını kaybetti.ÜNLÜ RESSAM BURHAN DOĞANÇAY VEFAT ETTİ! Burhan Doğançay 1929 yılında dünyaya geldi.  Sanatçı, sanat eğitimini ilk olar

Ünlü Ressam vefat etti

Dünyaca ünlü Türk ressam Burhan Doğançay vefat etti.Doğançay bu sabah tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde 84 yaşında hayatını kaybetti.

ÜNLÜ RESSAM BURHAN DOĞANÇAY VEFAT ETTİ!
 
Burhan Doğançay 1929 yılında dünyaya geldi.  Sanatçı, sanat eğitimini ilk olarak babasından ve tanınmış ressam Arif Kaptan’dan aldı. Babasının teşvikiyle başlayan resim çalışmaları, Ankara Üniversitesi’nde aldığı hukuk eğitiminin ve 1955’te Paris’te bitirdiği ekonomi doktorasının önüne geçerek sanat serüveninin başlangıcı oldu.
 
Paris’teki öğrencilik yıllarında La Grande Chaumiere’de resim çalışmalarına katıldı. 1961’de 22. Devlet Resim ve Heykel Sergisi’ne beş resmi kabul edildi. 1962 yılımda New York’a gitti. New York duvarlarıyla başlayacak önemli esin kaynağı olan ‘’Duvarlar’’ serisine de aynı yıllarda başladı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat