Türkiye’nin gözü Ortahisar ’da

 Ortahisar dönüşüm projesi ile ilgili çalışmalar tam gaz süratle devam ediyor. Trabzon’un köklü tarihinin merkezi olarak bilinen Ortahisar’ı yeniden tarihi dokusuna uygun restore ederek şehrin merkezi haline getirmekle ilgili olarak yapılan çalışmalar sür

Türkiye’nin gözü Ortahisar ’da

 Ortahisar dönüşüm projesi ile ilgili çalışmalar tam gaz süratle devam ediyor.

 Trabzon’un köklü tarihinin merkezi olarak bilinen Ortahisar’ı yeniden tarihi dokusuna uygun restore ederek şehrin merkezi haline getirmekle ilgili olarak yapılan çalışmalar süratle devam ediyor.

İstanbul Belediyesinin ilgili birimi Trabzon Valiliği, Belediyesi ve İl Genel Meclisinin içinde bulunduğu çalışma birimi İstanbul’da seri toplantılarına devam ederken Trabzon Anıtlar kurulu üyelerinin de 21 Aralık’ta İstanbul’da yapılacak olan toplantıya katılacakları öğrenildi.

Ortahisar Kentsel Yenilenme Projesi  9,2 hektarlık alanı kapsayacak ve toplam 150 bina onarılacak. Proje de  mevcut binalar korunarak iyileştirilmeleri önerilecek, Proje alınındaki  dokuya uymayan binalar için yıkım veya kat indirimi önerilecek

Proje ile ilgili olarak açıklama yapan İl Genel Meclisi üyesi Arzu Yalcınalp Ortahisar Kentsel Yenilenme Projesinde  Zağnos ve Tabakhane vadilerinde olduğu gibi yıkılıp yapılmayacağını  belirterek “Sanki böyle bir kanaat var bu doğru değil Ortahisar Kentsel Yenilenme projesinin Bakanlar kurulundan çıkartılmasında Eski Bakan Sn Faruk Özak’ın büyük katkıları var. Bu aşamadan sonra da Bakanımız Erdoğan Bayraktar’ın konuya yakın ilgisi en büyük güvencemizdir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat