Türkiye örnek ülke gösterildi

Türkiye'nin yurt dışına kaçırılan tarihi eserlerin iadesi için gösterdiği çabanın, Güney Kore'nin Başkenti Seul'de, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) nezdinde düzenlenen uzmanlar toplantısında, ''örnek ülke'' olarak gösterilmesin

Türkiye örnek ülke gösterildi

Türkiye'nin yurt dışına kaçırılan tarihi eserlerin iadesi için gösterdiği çabanın, Güney Kore'nin Başkenti Seul'de, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) nezdinde düzenlenen uzmanlar toplantısında, ''örnek ülke'' olarak gösterilmesine neden olduğu bildirildi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Murat Süslü, ''Yorgun Herakles Heykeli, Truva Hazineleri'nin bir kısmı, Sinan Paşa Camisi'nden kaçırılan İznik çinileri gibi zenginliklerin yer aldığı 4 bine yakın tarihi eser son birkaç yılda ülkemize iade edildi. Türkiye'nin kaçırılan tarihi eserlere yönelik iade talebi sürecektir'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler