Türkiye İran'la beyaz perdede buluştu

 Türkiye ile İran arasında ilk olma özelliği taşıyacak "Yarının Adı Başka" isimli sinema filminin çekimlerine Van'da başlandı. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yanı sıra sanatsal ve kültürel ilişkilerin de geliştirilmesi adına bir süre önce Türkiye

Türkiye İran'la beyaz perdede buluştu
 Türkiye ile İran arasında ilk olma özelliği taşıyacak "Yarının Adı Başka" isimli sinema filminin çekimlerine Van'da başlandı.
 
İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yanı sıra sanatsal ve kültürel ilişkilerin de geliştirilmesi adına bir süre önce Türkiye ve İran arasında ortak film yapımı anlaşması imzalandı.
 
Bu kapsamda, hikayesi Vanlı yönetmen Mustafa Delazy'e, senaryosu ise İranlı yönetmen Moharram Zeinal Zadeh'e ait olan "Yarının Adı Başka" isimli film için Edremit ilçesine bağlı Köprüler Mahallesi'nde çekim platosu oluşturuldu.
 
Yönetmenliğini Delazy ve Zadeh'in üstlendiği filmde Volkan Keskin, Zelal Dere, Fırat Tanış, Metin Keçeci ve Selahattin Taşdöğen gibi oyuncular rol alıyor.
 
Bir çobanın hayatını anlatan ve çekimlerinin yaklaşık 45 gün sürmesi öngörülen film, 2015 yılında vizyona girecek.
 
Yönetmen Delazy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, film sektöründe benimsediği çizginin, İran sinemasının tarzı ile benzer özellikler taşıdığını belirtti.
 
Delazy, Van Gölü Film Festivali'nde tanıştığı İranlı yönetmen Moharram Zeinal Zadeh ile çekimlerini üstlendikleri film sayesinde İran sinemasını Türkiye'ye taşıyacaklarını bildirerek, "Amacımız iki ülke arasındaki sanatsal ve kültürel faaliyetlere katkı sunmak. Bu vesileyle iki ülke sinemasındaki deneyimlerden faydalanmak istiyoruz" dedi.
 
Kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleriyle adından söz ettiren Van'ı, bu film ile ön plana çıkarmak istediklerini anlatan Delazy, filmin Türkiye ile İran arasındaki kültürel kaynaşmanın başlangıcı olacağını ifade etti.
 
İranlı yönetmen Zadeh de filmin sonuçları bakımından iki ülke arasında çok güzel gelişmeler doğuracağına inandığını kaydetti.
 
Filmin tüm sahnelerinin Van'da çekileceğini vurgulayan Zadeh, "Van, coğrafi yapısının güzelliği ile filmimize çok güzel sahneler oluşturuyor. Yaklaşık 30 gün sürmesini hedeflediğimiz çekimleri, işi aceleye getirmemek adına 45 güne çıkaracağız. Ben nerede iş yapmaya başlasam kendimi oralı hissediyorum. Şu anda kendimi bir Vanlı olarak görüyorum. Umarım bu film iki ülke adına hayırlara vesile olur" diye konuştu.
 
Filmde rol alan oyunculardan Metin Keçeci ise bölgenin isminin kültürel etkinlikler ve sanatla duyulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ve İran ortak yapımı bir filmde rol aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler