TRT Belgesel Günleri başlıyor

TRT Belgesel Günleri, 8-12 Mayıs 2014 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek. TRT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "TRT Belgesel Günleri"nin 8 Mayıs Perşembe günü İstanbul'da başlayacağı, büyük galanın ise 12 Mayıs Pazartesi günü gerçe

TRT Belgesel Günleri başlıyor
TRT Belgesel Günleri, 8-12 Mayıs 2014 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek.
 
TRT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "TRT Belgesel Günleri"nin 8 Mayıs Perşembe günü İstanbul'da başlayacağı, büyük galanın ise 12 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirileceği bildirildi.
 
Açıklamaya göre, 35 ülkeden gelen 350 film "TRT Belgesel Günleri"nde yarışacak. TRT Belgesel tarihinden seçilen 9 TRT yapımı belgesel de, "Zamansız Belgeseller" adıyla düzenlenen özel bir gösterimle, yapıma emeği geçen kişileri yıllar sonra yeniden bir araya getirecek.
 
Yarışma bu yıl da uluslararası ve ulusal olmak üzere iki ana kategoride; ulusal yarışma ise amatör ve profesyonel olarak iki alt kategoride düzenlenecek.
 
-Açılış filminin konusu "kardeş sevgisi"
 
Bu yılın açılış filmi, beş uluslararası ödüle sahip, kardeş sevgisi, insan ikilemini ve kaderin oyununu konu alan güçlü insan öyküsünü anlatan "Twin Sisters" ile yapılacak.
 
1980'lere ve hatta 1970'lere kadar kadar uzanıp, ülke belgeselciliğinde TRT imzalı, zamanın imbiğinden geçmiş, değerini hala muhafaza eden "Zamansız Belgeseller"in yönetmenleri ve yapım ekipleri, yarın TRT İstanbul Radyosu/Harbiye'de belgesel sevenlerle buluşacak.
 
Yarın TRT Özel Gösterimi ile başlayacak film gösterimleri, 11 Mayıs'ta sona erecek. Filmler Harbiye'deki "TRT Radyo Evi" ile "Notre Dame De Sion Fransız Lisesi"nde gerçekleşecek.
 
"Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri Gala ve Ödül Töreni"nde Görüntü Yönetmeni-Yönetmen Tevfik Şenol'a Türkiye'nin belgesel filmciliğine yaptığı değerli katkıları ve emeği dolayısıyla ödül verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat