Trabzon'da yazarlar okuyucularıyla buluştu

 Trabzon Belediyesinin düzenlediği Trabzon Valiliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akoluk Basın Yayın Tanıtım'ın destek verdiği Karadeniz’in en büyük kitap fuarında okuyucu yazar buluşmaları devam ediyor.  “Trabzon’da Kitap Z

Trabzon'da yazarlar okuyucularıyla buluştu

 

Trabzon Belediyesinin düzenlediği Trabzon Valiliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akoluk Basın Yayın Tanıtım'ın destek verdiği Karadeniz’in en büyük kitap fuarında okuyucu yazar buluşmaları devam ediyor. 
 
“Trabzon’da Kitap Zamanı” parolasıyla düzenlenen fuarda vatandaşlar sevdikleri yazarlarla buluşup, kitaplarını imzalatmanın mutluluğunu yaşıyor. Açıldığın günden beri bir çok ünlü yazarı  ağırlayan fuar 5. Gününde oyun ve roman yazarı Emine Işınsu ile televizyoncu-yazar Sadık Yalsızuçanlar’ı  okuyucusu ile buluşturdu 
 
Yalsızuçanlar söyleşisinde “Vefa Apartmanı” romanı ile anlattığı  (1950-1953 ve 1957) yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı yapmış Tevfik İleri’den  bahsederek “ Tevfik İleri İstiklal Marşı söylenirken ayağa kalkılmasından 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma törenine kadar bir çok geleneği başlatmış müstesna bir şahsiyettir.
Milli Eğitim ve Bayındırlık Bakanlıkları döneminde yaptıkları ile ülkemizde önemli değişikliklere imza atarak halkın sevgisini kazanmış önemli bir devlet adamı idi. 1960 darbesi ile haksız muamelelere maruz kalmış eşini çok seven müşfik aile babası olan İleri Kayseri Ceza Evinde yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak genç yaşta gözlerini hayata yummuş iyi bir vatanseverdi.” Diye konuştu. 
 
24 Şubata kadar Trabzonlu kitap severlere hizmet etmeye devam edecek olan fuar da 21 Şubat Perşembe günü Cem Gülbent, Çiğdem Maner, Kahraman Tazeoğlu, Nur İçözü, Seran Demiral, ve Tuncer Altınköprü  okuyucularıyla buluşacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat