Trabzon'da Türk Halk Müziği konseri

Trabzon Liselerinden Yetişenler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilecek Türk Halk Müziği konserine, halk müziğinin usta isimlerinden olan ve Türk Halk Müziğinin ilk derleme çalışmaları içinde yer alan, 300'ü aşkın eseri notası ile birlikt

Trabzon'da Türk Halk Müziği konseri

Trabzon Liselerinden Yetişenler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilecek Türk Halk Müziği konserine, halk müziğinin usta isimlerinden olan ve Türk Halk Müziğinin ilk derleme çalışmaları içinde yer alan, 300'ü aşkın eseri notası ile birlikte repertuvara kazandıran Yücel Paşmakçı katılacak.  

Yrd. Doç. Dr. Özlem Doğuş Varlı ve Yrd. Doç. Dr. Ersen Varlı'nın çalıştırıcılığını üstlendiği konsere, kaval enstrümanının orkestra içinde yer alışında önemli rolü olan ve kavalı dünya çapında verdiği konserlerle tanıtan Doç. Cihan Yurtçu da konuk sanatçı olarak katılacak. 
     
Trabzon'un unutulmuş aşık kıraathanelerine gönderme yapılacak eserin de seslendirileceği konserin sonunda, kısa süre önce hayatını kaybeden sanatçı Kamil Sönmez anısına da sürpriz sunum gerçekleştirilecek. 
   
Ücretsiz izlenebilecek konser, 5 Ocak Cumartesi saat 19.00'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat