Trabzon'da turizm fuarı açıldı

Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılış törenine, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Oda

Trabzon'da turizm fuarı açıldı

Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılış törenine, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Turizm Gezi Yerleri Departmanı Başkan Yardımcısı Vaja Diasamidza ile davetliler katıldı.

Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, yörede topyekun kalkınmanın ana unsuru olarak turizmi gördüklerini belirterek, 'Özellikle Doğu Karadeniz'de turizm, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin yaşandığı bu dönemde önemli bir yerde olacaktır. Bunu geçen yılki turizm verilerimizden de anlayabiliyoruz. Trabzon'a 2010 yılında gelen turist sayısında yüzde 40 artış olmuştur. Bu veriler, gelecek yılların daha iyi olacağının göstergesidir' dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise fuarın Trabzon'da açılmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, 'Turizm firmalarından, Trabzon'da büro kurmalarını, yurt içi ve yurt dışı turların da Trabzon'da konaklamalarını bekliyoruz' diye konuştu.

Daha sonra protokol üyelerince kesilen kurdeleyle fuarın açılışı yapıldı. Gürcistan dans topluluğu ile kolbastı ekibinin gösterisi, katılımcılarca beğeniyle izlendi.

Misafir ülke Acara Özel Cumhuriyeti'nin yanı sıra Azerbaycan, İran, Suriye ve Rusya ile yurt içinden 54 firmanın katıldığı fuar, 16 Ocak Pazar gününe kadar açık kalacak.

- Uzungöl TEPKİSİ-

Bu arada açılış töreninin ardından fuar alanına gelen Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün ile Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu, Doğu Karadeniz'in çok önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl'ün, 7 aydır hazırlığı yapılan fuara 2 gün önce davet edildiğini savunarak, tepki gösterdi.

Vali Recep Kızılcık'ın yanına giderek durumu anlatan Soylu, 'İki günde nasıl bir hazırlık yapabilirdik. Trabzon'da turizm fuarı yapılıyor, bizim 2 gün önceden haberimiz oluyor. Trabzon'da turizm yokken Uzungöl vardı' dedi.

Vali Kızılcık da Uzungöl olmadan bölgede turizm yapılamayacağını bildiklerini vurgulayarak, 'Demek ki bir iletişim eksikliği oldu. Gelecek yıl telafi edilecektir' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat