Trabzon'da şiddete karşı renkleri kullanıyorlar

Trabzon'da faaliyet gösteren Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği, şiddete karşı "renkleri" kullanarak toplumda farkındalık oluşturuyor.Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, derneklerini, kadınların dayanışmasını sağlamak ve ülkeler a

Trabzon'da şiddete karşı renkleri kullanıyorlar

Trabzon'da faaliyet gösteren Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği, şiddete karşı "renkleri" kullanarak toplumda farkındalık oluşturuyor.

Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, derneklerini, kadınların dayanışmasını sağlamak ve ülkeler arasında sanat köprüsü oluşturmak için kurduklarını söyledi.

Kadınların çağdaş bir toplumun göstergesi olduğunu dile getiren Üst, "Kadınların yerini daha görünür hale getirmek ve toplumu bilinçlendirmek için faaliyetlerde bulunan bir derneğiz. O nedenle sanatın her alanında kadınlarımızla birlikteyiz" ifadesini kullandı.

Üst, kadınlar olarak yaptıkları faaliyetlerle dünyaya açıldıklarını belirterek, uluslararası 12 şube ve 5 de yurt dışı temsilciliklerinin bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'de ve dünyadaki sorunlara da sanatın ortak dilini kullanarak değindiklerini anlatan Üst, "Bu kapsamda ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe katıldık. Dünyada bir ilki yaparak cezaevine girdik ve kadın mahkumlarımızla o soğuk koridorları ve çocuk koğuşlarını renklendirdik. Bunun dışında şiddet mağduru kadınlarımızla sürekli bir araya geldik ve hem şiddete karşı farkındalık oluşturmak hem de şehrimizi güzelleştirmek için üst geçit ayaklarını boyadık" dedi.

Üst, resimlerde şiddet ve barışla ilgili dünyaya mesaj verdiklerine de işaret ederek, "Biz sadece resim yapmıyor, sanatın özünü yansıtıyoruz. Sanatın özünde de insanların duygu ve düşüncelerini farklı malzemelerle görünür hale getirmek vardır. Bu duyguları da edebiyatçı yazıyla, müzikçi sesle, resimci de renkle görünür hale getirir. Biz de duygularımızı, renklerimizi kullanarak dile getiriyoruz" diye konuştu.

"VAR OLAN GÜZELLİKLERİ KULLANARAK, ÇİRKİNLİKLERE GÖNDERME YAPIYORUZ"

Türkiye ve dünyada şiddet vakalarının oldukça arttığını dile getiren Üst, özellikle kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak istediklerini ifade etti.

Femin&Art olarak kadınların şiddeti hak etmediğini düşündüklerini söyleyen Üst, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda sürekli kadınlarımızla bir arada olduğumuzu göstermek için çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Dünya kadın ve erkeğin birlikteliğiyle güzel. Kadınların ve erkeklerin birbirine saygısıyla daha güzel bir dünya olacağını düşünüyoruz. O nedenle 'Kadına şiddete hayır' diyoruz. Bunu da renklerimizle dünyaya yansıtıyoruz. Resim yaparken hem şiddete hayır diyoruz hem de kadınların ne kadar üretken ve hayatı güzelleştirdiğini anlatmak istiyoruz."

Üst, resimlerde şiddet yerine güzellikleri ön plana çıkarttıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Elimizde bulunan güzellikleri sanat yeteneğimizi kullanarak, insanlara güzel örneklerle veriyoruz. Eğitimde kötü örnek olmaz. Şiddet güzel bir şey değildir ve hiçbir zaman örnek verilemez. Kadın sanatçılar olarak şiddetin her türlüsüne hayır diyerek, renklerle dünyayı güzelleştirmeye çalışıyoruz. Var olan güzellikleri kullanarak, çirkinliklere gönderme yapıyoruz. Onun için 8 Mart'ta da şiddete karşı fırça atarak, güzellikleri göstermek istiyoruz. Femin&Art olarak dünyayı güzelleştirmek için yola çıktık ve renklerimizle de dünyayı güzelleştireceğimize inanıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat