Trabzon'da muhteşem bahar konseri

Trabzon'da Taka Derneği verdiği muhteşem bahar konseri ile sezonu noktaladı.  Taka Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu’nun “Hasat-Bahar Konseri” sürprizlere sahne oldu.    Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düz

Trabzon'da muhteşem bahar konseri

Trabzon'da Taka Derneği verdiği muhteşem bahar konseri ile sezonu noktaladı. 

Taka Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu’nun “Hasat-Bahar Konseri” sürprizlere sahne oldu. 
 
Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen türkü gecesinin finaline, davul-zurna eşliğinde muhteşem bir gösteri sunan derneğin duayenlerinden oluşan halkoyunları ekibi ve bağlama sanatçısı Hüseyin Sivri’ye yapılan sürpriz doğum günü kutlaması damga vurdu.
 
1-985.jpg
 
Eyüp Köse’nin sunuculuğunu gerçekleştirdiği Bahar Konseri’ni şef Yıldıray Cihanoğlu yönetti. Trabzon’daki müzik derneklerinin başkan ve yöneticilerinin de konsere katılması Harmandalı Zeybeği ile başlayan programa Barış Araz’da Zeybek oyunuyla renk kattı. Ardından koro birbirinden güzel türküler seslendirdi. Bu bölümde solo eserlerde ise Rabia Kalyoncu ve bağlamasıyla Hüseyin Sivri sahne aldı.
 
İkinci bölüm ise şef Cihanoğlu önderliğinde Urfa Divan Ayağı ile açıldı. Yine koro birbirinden seçkin eserleri seslendirdikten sonra solo eserlerde Gülsen Yılmaz ve Osman Akyürek mikrofon başına geldiler. Program derneğin duayenlerinden, tabiri caizse A Takımından oluşan halkoyunları gösterisiyle sona erdi. Halkoyunları gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. 
 
2-426.jpg
 
Gecenin sonunda teşekkür konuşması için sahneye gelen dernek başkanı İsmet Sadi Ülker,  “Kışın yağmuruna, çamuruna, baharın kışkırtan çağrılarına aldırmadan, küçücük salonumuza tıkınıp bu güzellikleri sizlerle paylaşmak uğruna büyük çaba harcayan cefakar saz ve ses arkadaşlarıma, işlerinin yoğunluğuna rağmen büyük bir özveri gösteren ve bu geceyi bizlere sunan değerli hocama, halkoyunları ekibimize ve desteklerini bizden esirgemeyen siz saygıdeğer dostlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi. 
 
Bu arada derneğin bağlama sanatçısı olan Hüseyin Sivri’nin doğum günü de başkan Ülker ve arkadaşlarının sürprizi ile sahnede çiçeklerle kutlandı.
 
3-214.jpg
 
4-115.jpg
 
5-056.jpg
 
6-032.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler