Trabzon'da iki yeni oyun!

Simon Williams'ın yazdığı, Şükran Yücel'in Türkçeye çevirdiği, yönetmenliğini Tayfun Eraslan'ın yaptığı ''Ölüm Öpücüğü'' adlı oyunda, Erşan Utku Ölmez, Mert Hürol, Fatma Kum, Ahmet Uzuner ve Burak Fındıkçı rol alıyor.Oyunun dekoru Murat Gülmez, kostümleri

Trabzon'da iki yeni oyun!

Simon Williams'ın yazdığı, Şükran Yücel'in Türkçeye çevirdiği, yönetmenliğini Tayfun Eraslan'ın yaptığı ''Ölüm Öpücüğü'' adlı oyunda, Erşan Utku Ölmez, Mert Hürol, Fatma Kum, Ahmet Uzuner ve Burak Fındıkçı rol alıyor.

Oyunun dekoru Murat Gülmez, kostümleri Ceren Karahan, ışık tasarımı ise Nihat Bahar'a ait.

Yeni tekniklerle bezenmiş bir Hitchcock filminin ürpertisini yaşattığı belirtilen oyunu izleyenlerin, kendilerini içinden çıkılmaz bir bilmeceyi çözerken bulacakları vurgulanıyor.

Prömiyeri bu akşam saat 20.00'de yapılacak oyun, yarın saat 20.00'de, 22 Şubat Cumartesi ise saat 15.00 ve 20.00'de, Atapark Haluk Ongan Sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak.

TDT ayrıca, "Büyük Kaçış" adlı çocuk oyununu da sahneleyecek.

Harun Özer'in yazıp yönettiği oyunda, Mert Hürol, Didem Özkavukçu, Nazlı Ceren Argon, Selin Usta, Burak Fındıkçı ve Nihat Bıyık rol alıyor.

Dekor ve kostümleri Şirin Dağtekin, ışıkları Nihat Bahar, müziği Oktay Köseoğlu ve danslar Suat Koyun'a ait oyunda, hayvanların dünyasına onların gözünden bakılıyor.

Oyun, 23 Şubat Pazar ve 26 Şubat Çarşamba saat 13.30'da Atapark Haluk Ongan Sahnesinde çocukların beğenisine sunulacak.

Trabzon'da 50 yazar ve 50 yayınevinin katılımıyla 21 Şubat-2 Mart tarihleri arasında, ''Trabzon'da Kitap Zamanı 2'' etkinliği gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde organize edilecek kitap fuarının yanı sıra ünlü yazarların katılımıyla da sanatseverlerin ücretsiz takip edebilecekleri söyleşiler düzenlenecek.

Söyleşiler kapsamında tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, 26 Şubat Çarşamba saat 15.00'de Zorlu Grand Otel'de gerçekleştirilecek söyleşiye katılacak.

Trabzon Güzel Sanatlar Galerisinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rasim Nazirov'a ait ''Görsel Düşüncelerim'' adlı resim, desen, grafik ve çizim çalışmalarını kapsayan sergi yer alıyor.

Sergi, haftasonuna kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.  

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Karadeniz turnesi kapsamında Trabzon'da gösteri sunacak.

Genel sanat yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı ve Anadolu'nun hemen hemen her yöresinden derlenmiş üç bin halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 22 Şubat Cumartesi saat 19.00'da Trabzon'da Hayri Gür Spor Salonunda sahne alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat