Trabzon'da film festivali başladı

Filmmor ve Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen 9. Uluslararası Gezici Film Festivali, Trabzon'da bir alışveriş Merkezi'nde bugün düzenlenen etkinlikle başladı.Konuyla ilgili bir açıklama yapan Filmmor Kadın Filmleri Festivali Koo

Trabzon'da film festivali başladı

Filmmor ve Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen 9. Uluslararası Gezici Film Festivali, Trabzon'da bir alışveriş Merkezi'nde bugün düzenlenen etkinlikle başladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Filmmor Kadın Filmleri Festivali Koordinatörlerinden Tuğçe Canbolat, iki gün boyunca yaklaşık 11 tane film gösterime sunulacağını belirterek program hakkında bilgi verdi. Çoğu filmlerin kadınlarla ilgili olduğunu kaydeden Canbolat, "Festivaldeki bütün filmlerin yönetmenleri de kadın.

Doğum sonrası depresyon, şiddet, kadınların ekonomik hayata katılımının yanı sıra hiç evlenmeyi istememiş kadınları anlatan filmler gösterime sunulacak" dedi.

Karadeniz Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Nilüfer Akgün, özellikle son 7 yılda kadına karşı şiddetin artığını belirterek kadınların çektikleri sıkıntıları sanatçı duyarlılığı ile dile getirilmeye çalışıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat