Trabzon'da barış sergisi

 Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde Türkiye’deki 14 ille birlikte aynı anda açılışı gerçekleştirilen karma serginin açılış törenine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Femin-Ar

Trabzon'da barış sergisi

 

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde Türkiye’deki 14 ille birlikte aynı anda açılışı gerçekleştirilen karma serginin açılış törenine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği Başkanı Şükran Üst ile 50’ye yakın sanatçı katıldı. 


Serginin Türkiye’de aynı anda 14 ilde gerçekleştiriliyor olmasının dünya barışına ve kardeşliğine önemli bir mesaj olduğunu belirten Vali Kızılcık, “Yalnız Barışa Tarafız’ isimli sergisinin dünya barışına katsı sağlamasını temenni ediyorum. Bugün iletişimin o kadar gelişmiş, insanların birbirinden haberdar olmasına rağmen, iyi ile kötünün neler olduğu konusunda eğitimin daha kolay gerçekleştiriliyor olmasına rağmen maalesef huzursuzlukların, kavgaların ve savaşların daha az olduğu bir dönemde üzülerek ifade ediyoruz yaşamıyoruz.

Bunun en büyük nedeni doğuştan eşit doğan ama sonradan birilerinin kendilerini yaşamın diğer alanlarında daha fazla eşit olduğuna inanmalarının bir sonucu olduğunu değerlendiriyorum. Nitekim sayın başbakanımız son yıllarda özellikle dünyadaki huzur ve barışın sadece birkaç ülkenin veya güçlünün iki dudağının arasında olmadığını, düzenin adil bir şekilde korunması gerektiğini haklı olarak ifade ediyor ve buna da isyan ediyor. Gerçekten herkesin eşit olduğunu ve herkesin diğerleri kadar yaşama hakkının olduğunu, bugün açılışı yaptığımız sergi örneğinde olduğu gibi daha güçlü bir şekilde ifade edebilirsek ümit ediyorum ki kardeşliğe, barışa kavuşmamız daha kolay olacaktır" dedi.

Sanatın ve sanatçının toplumdaki önemine de değinen Vali Kızılcık, "Toplumun genelinin gördüğünü daha farklı görüp veya göremediği ayrıntıları sanatsal güç ve özgürlük ile daha güçlü ve yalın bir şekilde sanatçılarımızın ifade ediyor olması barışın ve huzurun yakalanmasında fevkalade büyük önem arz etmektedir. Barış adına, insanlık adına gencecik çocukların, kadınların, insanların ölmemesi adına her türlü inisiyatifin toplumumuz, sivil toplum ve entelektüel camia tarafından kabul edildiğini görünce bu bizi memnun ediyor" diye belirtti.
 

21. YÜZYIL İNSANLIĞINA HİÇ YAKIŞMIYOR

Vali Kızılcık, Başta Suriye olmak üzere tüm dünya coğrafyasında özelliklede bizim komşu olduğumuz coğrafyada maalesef çocukların, kadınların, insanların öldüğünü görüyoruz. Bunların tek istekleri yaşam hakkına riayet edilmesi ve insanca yaşayabilmektir. Maalesef uluslararası camianın gözleri önünde ölmelerini görmek 21. Yüzyıl insanlığına hiçte yakışmayan bir tablo olduğunu özellikler vurgulamak istiyorum. Bu bakımdan sivil toplum, sivil girişim, hakların elde edilmesi için çok önemlidir. Küresel düzeyde birlikteliğin, barışın ve kardeşliğin sanat yoluyla sağlanması çok önemli bir adımdır. Bir nebze de olsa buna katkı veren Femin&Art derneği yöneticilerinin ve başkanının çalışmalarını taktir ediyor, insanlık adına sağladığı bu katkılardan dolayı kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Bunun barışın ve huzurun sağlanmasında bir kırıntı kadar katkısı olursa fevkalade önemli bir değer olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, sanatçıların toplumda önemli bir rol üstlendiklerini ifade ederek, yapılan çalışmaların dünya barışına ve kardeşliğine hizmet ettiğini söyledi. Gümrükçüoğlu, Türkiye'de 14 ilde açılan serginin de barışa ve insanlığa verdiği mesaj bakımından çok önem arz ettiğini ifade etti.
Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst ise, “Ülkemizin dört bir yanından sanatçılarımızın katılımı ile oluşturduğumuz bu birliği, barış adına çevreleyerek şekillendirdik. Büyük bir özveri ve emek harcanarak, sanatçılarımızın dünya barışı adına bu kutsal ve onursal olguya gönülden katkıları ile sanatın ne denli büyük bir güç teşkil ettiğini duyurmak istedik. Bu bir sanatçı ayaklanması değildir. Yalnızca barışa tarafsız söyleminin sanatla ifadesidir. Sanatçıların gönüllü katılımı ile gerçekleştirilen bu projenin hiçbir kurum, siyasi parti ve dernekle ilişkisi yoktur” diye konuştu.

Sergi Trabzon başta olmak üzere, Antalya, Bursa, Edirne, İzmir, İstanbul, Eskişehir, Aydın, Adana, Denizli, Şanlı Urfa, Ordu, Van ve Kocaeli illerinde 15 Ocak 2013 tarihine kadar sanatseverlerin ilgisine açık kalacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler