Trabzon'da "Anadolu'dan ezgiler"

Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Türk Halk Müziği Korosu tarafından hazırlanan “Anadolu’dan Ezgiler” konseri nefesleri kesti. Soğuk kış akşamında KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’ni dolduran türkü sevenler keyifl

Trabzon'da "Anadolu'dan ezgiler"

Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Türk Halk Müziği Korosu tarafından hazırlanan “Anadolu’dan Ezgiler” konseri nefesleri kesti. Soğuk kış akşamında KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’ni dolduran türkü sevenler keyifli bir akşam geçirdi.

 

Derneğin profesyonel sunucusu haline gelen Fatih Yavuz’un sunumuyla renklenen geceye Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Özdil Belediye Başkanı Mustafa Bayındır, KTÜ İİBF Maliye Bölümü Maliye Teorisi Anabilim dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ulusoy, Derneğin kurucu başkanlarından Fuat Saylam, Onursal Başkan Arif Özaytekin, Dernek Başkanı Tunç Turhan, TLYD Başkanı Kenan Atalay, KAFEM Başkanı Ali Adanur, TMHOYDER Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda türkü dostunun yanı sıra bir İngiliz çift de katıldı.

 

Koro Şefi Yaşar Kemal Nas’ın muhteşem yönetiminde birbirinden güzel türküler seslendiren koro, “Ah İstanbul” türküsüyle başladığı programı bir Trabzon türküsü “ Sen bu yaylaları yaylayamazsın” la bitirdi.

Solist olarak sahnede yer alan, Fatma Alan, Selahattin Tiryaki, Temel Uzlu, Ahmet Adanur, Hasan Soytaş, Yener Daloğlu, Ahmet Özdemir, Kerime Çelik, Hadiye Ölmez, Melahat Çağ, Coşkun Yılmaz, Ünal Sağlam, Yeşim Örseloğlu ve Filiz Demeli halk müziği severlerin takdirini topladı.

 

Programın sonunda koro şefi Yaşar Kemal Nas’a çiçeğini takdim eden Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt soğuk kış akşamında kulakların pasını silen tüm korist ve solistlere teşekkür ederek, “ Bu akşam inanılmaz keyif aldım. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bizleri koltuklarımıza mıhlayan değerli hocamıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

 

Gecede söz alan Derneğin Onursal Başkanı Arif Özaytekin de “ Başkanımın sözlerine katılıyorum. Hocamız nezdinde tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Bu derneğin gerçek sahipleri siz değerli misafirlerimizdir. Her zaman bizler destek verdiniz vermeye de devam edeceksiniz. Eminim ki gelecek konseri hep birlikte merak ediyoruz. Ve yine bu salonu dolduracağız bundan hiç kuşkum yok” dedi.

 

Dernek Başkanı Tunç Turhan da bu yıl daha yoğun bir sezon geçireceklerini belirterek şunları söyledi:

“ Bu dernek her zaman başarılı çalışmalarıyla öne çıkmıştır. Bu yüzden hep daha iyisini yapmak zorundayız. Hocamıza ve arkadaşlarımıza ben de yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Bizlere gerçekten güzel bir türkü akşamı yaşattılar. Siz değerli misafirlerimize de bizleri yalnız bırakmadığınız için ayrıca şükranlarımı sunuyorum” .

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat