Trabzon'da 7. Sanat günleri...

Farklı sanat disiplinlerinden derneklerin bir araya gelerek oluşturduğu Trabzon Sanatevi, geleneksel “Sanat Günleri” etkinliklerinin 7.’si, 3-10 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.Trabzon Sanatevi bu yıl 7.’sini düzenleyeceği “Sanat Günleri” etk

Trabzon'da 7. Sanat günleri...

Farklı sanat disiplinlerinden derneklerin bir araya gelerek oluşturduğu Trabzon Sanatevi, geleneksel “Sanat Günleri” etkinliklerinin 7.’si, 3-10 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Trabzon Sanatevi bu yıl 7.’sini düzenleyeceği “Sanat Günleri” etkinliklerinde kent içi ve kent dışından gelecek ve ayrıca; başta komşu ülkeler olmak üzere yurtdışından gelmesi muhtemel konuk sanatçılarımızla Trabzon’un sanatsever kamuoyunu yeniden buluşturacaktır. Sanatın tüm disiplinlerini kapsayan Geleneksel “Sanat Günleri” etkinliklerinin Trabzon’umuzun vazgeçilmezlerinden olduğu bilinciyle 7. Sanat Günleri programını hazırlamaktadır. Bu kapsamda;

Sahne sanatları;

Sinema alanında; Yönetmen, senarist ve oyuncuların katılımı ile uzun ve kısa metraj film ve belgesel gösterimleri yapılacaktır.

Tiyatro alanında;

Bireysel ya da grupların oyunları sahnelenecektir. Genel anlamıyla tiyatro sanatının konuşulacağı ve tiyatromuzun usta oyuncularının katılacağı programlar yapılacaktır.

Müzik alanında;

Üye derneklerimizin etkinliklerinin yanı sıra, konuk müzisyenlerin dinleti, solo, koro program gibi etkinliklerine yer verilecektir.

Görsel sanatlar;

Bu alanda faaliyet gösteren sanatevi üye derneklerinin resim, karikatür, fotoğraf, heykel sergileri açılabileceği gibi bu alanda emek veren konuk sanatçılarımızın da sergileri açılabilecektir.

Yazım Sanatları;

Roman, öykü, şiir, senaryo alanında çalışmalarını sürdüren ve eserleri çok okunan sanatçılarımızın katılacakları programlar yapılacaktır. Sanatevi çatısı altındaki derneklerin üyelerinin şiirlerinden oluşan “şiir sergisi”  sanatevi bahçesinde açılacaktır.

Söyleşi, panel, imza günü ve atölye çalışmaları;

Sahne sanatları, görsel sanatlar ve yazım sanatı alanlarında çalışmalarını sürdüren sanatçılarımız ile etkinlikler süresince söyleşi, yayınlanmış eseri olanlar için imza günleri yapılacaktır. Konuklarımızın programlarının uygun olması halinde atölye çalışmaları düzenlenecektir. Ayrıca; Temelde kültür ve sanat olmak üzere panel programları yapılacaktır.
    
Kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren bireyler, gruplar ve kurumlar sanat günlerinde yer almak üzere başvuruda bulunabilecektir. Başvuru sahiplerinin yapacakları etkinliği ayrıntılı olarak tanımlamaları gerekmektedir. Katılımcılar iletişim bilgilerini (telefon, e-posta) eklemek suretiyle Trabzon Sanatevi’nin (www.trabzonsanatevi@gmail.com) adresine veya facebook sayfası üzerinden (Trabzon Sanat Evi) adresine bildirmeleri gerekmektedir. 7. Sanat Günleri ile ilgili gelişmeler www.trabzonsanatevi.org adresinden takip edilebilecektir. Etkinliklere yerelden yapılacak başvurularda, Sanatevi’nden temin edecekleri “Etkinlik Katılım Formu”nu doldurarak posta yoluyla ya da elden Trabzon Sanatevi’ne (Cumhuriyet Mahallesi Özgür Caddesi No:18 Trabzon) 15 Haziran 2015 tarihine kadar ulaştırmaları gerekmektedir.  

Sanat günlerinin son üç yılına baktığımızda ülkemizin ve ülkemizi yurt dışında tanıtan birçok ödüllü sanatçının Trabzon’a geldiği ve sanatseverlerle buluştuğunu görmekteyiz. Örneklemek gerekirse;

4. Sanat Günlerinde;

İstanbul Kısa Film Festivali Yöneticisi Yönetmen Hilmi Etikan, Sinema Eleştirmeni Aslı Selçuk, Yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, Yönetmen Alper Özcan, Yazar-Senarist Özen Yula, Yazar Rıza Kıraç, Şair Ataol Behramoğlu, Gitarist Haluk Çetin, Oyuncu Orhan Alkaya, Yunan sinemasının dünyaca ünlü yönetmeni Theo Angelopoulos’un görüntü yönetmeni Andreas Sinanos…
    
5. Sanat Günlerinde;

Gazeteci Doğan Hızlan, Oyuncu-Yazar Nilüfer Açıkalın, Yazar-Şair Cevat Çapan, Yönetmen Zeki Demirkubuz, Şair Şükrü Erbaş, Senarist Cihan Sağlam, Yazar Haydar Ergülen, Oyuncu Sevinç Erbulak, Yazar Latife Tekin...

6. Sanat Günlerinde;

Türk Halk Müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz, Şair Ataol Behramoğlu, Sinema Oyuncu-Yazar Ercan Kesal, “Bizum Hoca” Filminin yönetmeni Serkan Acar ve oyuncuları, Şair Şeref Bilsel, Yazar-Şair Attila Aşut, Yazar-Senarist Neslihan Önderoğlu, Yazar Nermin Bezmen, Yazar Tekin Sönmez, Yazar Sevinç Çokum…
gibi önemli isimlerini görmekteyiz.

Siz, siz olun 03-10 Ekim 2015 tarihleri arasında yapılacak ve çok önemli sanatçıların katılacağı 7. Sanat Günlerinde Trabzon’dan ayrılmayın.

7_sanatgunleri_04.jpg

SANAT GÜNLERİ ÖZEL ŞARTLAR

1.  Sanat Günleri tüm sanatçılara, sanat gruplarına ve sanat derneklerine açıktır.

2. Sanat Günlerinde katılmak isteyen (davetliler hariç) sanatçı, sanat grupları ve sanat derneklerinin yapacakları etkinliklerin program gün ve saati Trabzon Sanatevi tarafından belirlenecektir.

3. Trabzon Sanatevi sanat günlerine davet edeceği konukların kendi özel programlarını dikkate alarak programlama yapacaktır.

4. Etkinliklere katılacak sanatçılar, sanat grupları ve sanat dernekleri “Trabzon Sanatevi” ve “Sanat Günleri” logosunu kullanma koşuluyla isterlerse davetiye ve afiş bastırabilirler.

5. Etkinliklere katılım sağlayacak sanatçılar, sanat grupları ve sanat dernekleri farklı konularda olmak üzere birden fazla etkinlik için müracaatta bulunabilirler.
 
6. Sanat günlerinde açılacak sergilerde gün ve sergileme yerleri Trabzon Sanatevi’ce programlanacaktır.

7. Trabzon Sanatevi tarafından davet edilerek sanat günleri programında yer alan sanatçı/sanat grupları/sanat derneklerinin konaklama ve yol masrafları Trabzon Sanatevi tarafından karşılanacaktır.

8.   Kargolarda doğabilecek aksama ve hasarlardan sanatevi sorumlu olmayacaktır.

9. Sanat Günleri Programında yer alacak etkinlikler sanatevi yürütme kurulunun yetkilendirdiği etkinlik komitesi tarafından düzenlenecektir.

10.  Sanat Günlerine katılmak için başvuruda bulunan sanatçı/sanat grupları/sanat dernekleri panel, konser, tiyatro gibi etkinlikler için e-posta yoluyla salon hakkında teknik bilgiyi yazılı olarak istemeleri gerekmektedir. Teknik konularda e-posta yoluyla Trabzon Sanatevi’ni bilgilendirmeleri gerekmektedir.

11. Sanat günlerinin her türlü tanıtımından Trabzon Sanatevi sorumludur.

12. Sanat ünlerinde yapılan programların, her türlü...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat