Trabzon'da 2. BNU gecesi yapılacak

Bizim Neslin Uşakları (BNU) Derneği'nin, 6 Mayıs 2016 cuma günü yapılacak geleneksel "II. Trabzon BNU Gecesi" etkinliği Trabzon Novotel Balo Salonunda yapılacak. Bnu’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;   BNU oluşumunun kuruluş amacı; vefa ve

Trabzon'da 2. BNU gecesi yapılacak

Bizim Neslin Uşakları (BNU) Derneği'nin, 6 Mayıs 2016 cuma günü yapılacak geleneksel "II. Trabzon BNU Gecesi" etkinliği Trabzon Novotel Balo Salonunda yapılacak.

Bnu’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
 
BNU oluşumunun kuruluş amacı; vefa ve minnet duyguları gelişmiş, Trabzon’un değerlerine sahip çıkarak, marka şehir olmasına hizmet eden Trabzonlu ve Trabzon sever şahıslara yönelik bir üye portföyü oluşturarak, üyeleri arasında yaratılan sinerji sayesinde; ekonomik, sosyal, kültürel, eğitsel, sağlık ve çevre konularında toplumsal gelişmeye katkı sağlayacak bilimsel ve çağdaş çözümler üretmektir. 
 
“Bizim Neslin Uşakları” oluşumu, tüm üyelerinin ve değerli hemşerilerimizin destekleriyle ve de uzlaşı kültürüyle henüz 20 aylık bir geçmişe rağmen sosyal içerikli birçok önemli projeye imza atmıştır. BNU şehrimizin itibarına katkı sağlayacak sanatsal, kültürel, eğitimsel ve gençlerimize destek amaçlı çalışmalarına gururla devam etmektedir. 
 
Gecede konuk sanatçı olarak değerli sanatçımız Soner Olgun yer alacak olup elde edilecek gelir; oluşumun yürüttüğü önemli projeler arasında yer alan, “Trabzonlu Üniversite Öğrencilere Sağlanan Burs Fonu”na aktarılacaktır.
 
BEŞİBİYERDE KİTAP İMZA GÜNÜ VE KIYI DERGİSİ 
 
5 adet Reşat altınından oluşan “Beşibiryerde” altın kolyesi şehrimize özgü bir takı olup; hem bir tebrik hem de kişiye verilen değeri gösterme amacıyla güzel bir hediye olarak kullanılmaktadır.  
 
İşte bu özelliğinden esinlenerek; Sanata ve sanatçılarımıza sahip çıkmayı önemseyen BNU Yönetimi, 6 Mayıs 2016 Cuma günü, Saat 18.00'de, Trabzon Novotel'de şehrimizin beş kıymetli yazarını hem tebrik etmek hem de kendilerine verilen değeri göstermek için “beşibiryerde imza günü” adıyla bir imza günü düzenlemektedir. 
 
Ayrıca, imza gününde yaptığı üstün hizmetler, arkada bıraktığı tatlı hatıralarla Trabzon'un, Trabzonlunun gönlünde ebediyen yaşan Sn. Ahmet Selim Teymur (iyi bir Trabzon efendisi, hâkim, müzisyen, araştırmacı, hattat, değerli bir gazeteci, yazar, ciltçi, iyi bir fotoğrafçı...) tarafından 1 Ekim 1961 yılında kurulan ve bu yıl 55.yılında 300.sayısı çıkan şehrimizin Kıyı Dergisi de yer alarak sevenleriyle buluşacaktır.
 
Turgut Özdemir: Objektifimden Karadeniz Nostaljisi
İhsan Öksüz: Şike Şike Tapeler, Yalanlar, Gerçekler
Kamil Anahar: Kale Arkası Zabıtları
Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu: Darbe Yazıları
Arif Sırtkaya: Trabzonspor Efsaneleri ve Kıyı Dergisi
 
soner-olgun-afis.jpg
 
1-959.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat